shop.musicserver.cz

Strážci sedmi klíčů Helloween řádili ve Zlíně

Vydáno: 20.11.2005 19:00 v sekci Naživo - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Německá speedmetalová legenda Helloween vydala pokračování slavných "Keeperů" a zahájila své koncertní turné Keeper Of The Seven Keys: The Legacy ve městě rocku, ve Zlíně! Právě zde je mohli věrní posluchači perlivých trilků a těžkotonážních šlehů slyšet jako první. Koncert to byl vskutku unikátní, přesvědčte se sami právě zde.

Interitus k. 1
© www.interitus.com
Stejně jako před rokem navštívila Zlín skupina Helloween, stalo se tomu v pátek 18. listopadu. Do studeného listopadového večera měly ve velkém očekávání zahřmít jiskrné kovové tóny a fanoušci se ke zlínské Sportovní hale Novesta sjížděli už před sedmou hodinou. Dle dobrého zvyku se hala začala otevírat asi dvě hodiny před koncertem. Helloween si s sebou přivezli dvě předkapely - české Interitus a KAT. Symfo-metalistům Interitus se dostalo do rukou velmi vlažné publikum a jejich půlhodinový výkon měl posluchače navnadit na pecku jménem KAT. Zpěvačka a flétnistka Bára se snažila hroziče v prvních řadách trošku probudit, jenže k ničemu to nevedlo. Výkon předvedli slušný - na to, že jim bylo věnováno pouze třicet minut čistého času. Díky tak malému časovému rozpětí hráli skladby vesměs stejného charakteru (upřímně řečeno, pořád to samé dokola). Zpěvák a kytarista Ioannes chraplal jako o závod. Za málo času skupina nemůže; ale ten bicmanův bramborový přechod, za to si už může sama. No, pánové a dáma mají co dělat, aby si jejich koncert nejeden fanda mohl pořádně užít.

Hrdlořezové KATovci se připlížili na pódium s mlhou za zády a spustili tvrdou heavy řežbu. Na hudební scéně se pohybují už nějaký ten pátek (přesněji řečeno 26 let) a ví, jak a co dělat s publikem, aby je poslouchalo. Jenže... Opět byli v pozici předkapely, a tak si nemohli dovolit hrát různorodé věci. Nadcházející hodina v jejich podání byla v drsném a opět chraplavém tónu. Hlasivky Henriho Becka musí být zřejmě z titanu, když ten nápor vydržely. Ale na druhou stranu: zpěvák je jistě v tomto stylu projevu kovaný. V předposlední skladbě ukázal i on, že umí řídit melodickou linku. Za to baskytarista Krzysztof Oset to nějak nezvládal. Přikulil se na scénu jako obr, držel basu a pak se opět ráčil odvalit.

Andreas Deris k. 1
© www.helloween.com
A konečně je to tady! Po pětačtyřiceti minutách chystání scény se konečně zhasla světla a v nastalé tmě se na jevišti objevili dva strážci sedmi klíčů. Za úvodní recitace a prvních tónů "King For 1000 Years" se na scéně zjevil miláček publika, mladičký Sascha Gerstner následovaný Andim Derisem. Sascha spustil intro a přidali se i ostatní členové. Weiki nastoupil se svým cigárkem, které si střídavě odkládal k mikrofonu. Prostě idylka. Se stejnou pohodou již mírně rozdivočelému publiku předvedli přeslavnou věcičku "Eagle Fly Free". Markus lítal po scéně jako za starých-mladých časů a Ingo za bicími řádil a náležitě si svou pozici ve skupině užíval. Při třetí skladbě "Hell Was Made In Heaven" připomněli, jak ve "městě rocku" řádili před rokem při honu za bílým králíčkem... Pekelně rychlý úprk malého stvoření před Luciferovými riffy to byl. Andi opět laškoval s publikem a nabádal k pití chmelového nápoje na posilněnou, protože následující "Keeper Of The Seven Keys" dala publiku pěkně zabrat. Fanoušci se dělili s Andim o hlasovou linku a skupinu to evidentně těšilo. Není se čemu divit, když tato skladba patří dnes ke skalním hymnám speedmetalu.

Helloween Band 2
© www.helloween.com
Na řadu přichází bubenická exhibice. A to nejen v podání pana Inga, nynějšího bubeníka. Ale Markus chce taky ukázat, že umí třískat do škopků. A tak se pohodlně usadí na rampě za dětskou soupravičku a "soutěží" s Ingem, kdo z koho. Toto bubenické duo posluchače těší necelých patnáct minut. Následují kousky jako "Mrs. God", "Ocassion Avenue", "Future World". Kotel vře a Andiho poslouchá na slovo. Markus laškuje s Ingem a Sascha se oddává svým mistrně zvládnutým sólům. Publikum se sborově přidává při další pecce "If I Could Fly", jedné ze dvou balad tohoto večera. Úžasná souhra panuje mezi Saschou a Weikim, když se doplňují v ohromujících sólech.

Sascha Gerstner k. 1
© www.helloween.com
U miláčka všech přítomných dam ještě nějakou tu chvilku zůstaneme. Hroziče a všechny přítomné čeká pět minut pana Gerstnera. A že stojí za to. Sascha jen dokazuje, že je úžasným hudebníkem a že si místo mezi svými staršími kolegy ve skupině zaslouží. Prstíky mu kmitaly po hmatníku a jeho pohodový výraz ve tváři jen dodával kouzlu jeho vystoupení. V následujících pěti skladbách zvukař otočil čudlem volume těžce doprava. Vznikla tak trochu zvuková koule, ale nikomu to nevadilo. Spíše naopak. Podlaha duněla pod doskoky hrozičů i tleskačů při "Power", "Invisible Man" a "I Want Out". Poslední zmiňovaná věc je z alba "The Keeper Of The Seven Keys Part II" a mimo jiné z dob Kiskeho. Stejně tak jako druhá balada večera "A Tale That Wasn't Right". Všem přítomným byla jasná souvislost, proč se právě tento pomaláček stal nezbytnou součástí playlistu. Ale krom divného začátku nepřinesla nic nového. Kdyby místo tohoto díla dali věcičku z pera Andiho Derise "In The Middle Of A Heartbeat", nejeden zapřisáhlý metalista by zvedl ruku se zapalovačem. A to nemluvím o působivosti skladby...

Po pecce "I Want Out" se skupina za ohlušujícího potlesku, pískotu a neartikulovaného řevu odporoučela do zákulisí, ale hned se zase vrátila. Přes ohulené repráky se nesly přídavky "Mr. Torture", "Dr. Stein" a poslední, ale už opravdu poslední skladba večera, famózní "Perfect Gentleman". Tím koncert definitivně skončil. Metalisté a metalistky se cpali ke dveřím a skoro si ani nevšimli dvou gigantických dýní, které mezitím vyrostly po stranách pódia. Takový byl počátek světového turné ke třetímu "Keeperovi" a k jeho neobyčejně silnému návratu.

Helloween, KAT, Interitus, Hala Novesta, Zlín, 18.11.2005

NÁZORY
  • Keeper is back on the road (Grom, 21.11.2005 10:59) Reagovat

    Pohledem na takový nápis na "Helloween trucku" započal pro mě úžasný metalový večer. Po nezbytném vystání menší fronty a okroužkování fešným zeleným páskem jsem se konečně ocitl v Novestě. První "nažhavovači" Interitus svůj úkol moc nezvládli, ale snahu jim nelze upřít. Měli malý prostor a jen 6 songů nemohlo - ještě dosti promrzlé a taky prořídlé publikum - příliš oslovit. Ovšem polští KATi mě velmi mile překvapili a už od druhé písničky jsem neodolal a dal svým vlasům pocítit "trochu" volnosti :) Na starý poctivý "heváč" si vždy rád "třepnu páčem" :) No a po nekonečné tři čtvrtě hodině byli Helloween na scéně. Zážitek to byl neskutečný. Hity z nového alba mám naposlouchány dobře a jejich živé podání mě jen utvrdilo v tom, že "Keeper" je zpátky v nevídané formě. Sice se zpočátku chlapci trošku hledali, ale kdo je dokonalý, že? Playlist byl zvolen opravdu skvěle - nový "Keeper" se prolínal s původním (I want out, Future World), dostalo se i na jiné kousky (famozní závěrečná pecka Perfect Gentleman). Pánové si koncert náležitě vychutnávali a bylo vidět, že jsou na nadcházející turné hodně nažhaveni. Byl to nádherný metalový večer a severští metaloví kolegové se budou muset 3.12. na stejném místě hodně snažit :) Jo a na závěr vzkaz pro autorku - velmi dobrý report, jen tak dál.

    Metal forever.

  • Ingo (standa, 22.11.2005 16:09) Reagovat

    chtel bych autora upozornit, ze by si mel doplnit znalosti o kapele, kterou zde popisuje. Ingo, (jiste mysleny jako Ingo Schwichtenberg) je jiz 10 let po smrti, presneji receno 8. brezna 1995.

  • cool (Mates, 22.11.2005 17:04) Reagovat

    Clanek dobry, jen ten Ingo :(

  • KAT ? (Gorgar, 22.11.2005 18:45) Reagovat

    Vlasy uz nemam tak nebylo cim trepat ale na tech starych paprdech s trapnym frontmenem to se nezlobte to ani za mlada... co tam predvedli to byl rachot bez napadu, sama vata, kdyby jim bylo 18 nereknu.

  • Helloween (Helloween, 22.11.2005 21:07) Reagovat

    Ano vse je pravda co se zde pise!!!!
    Vse bylo naprosto super byl sem ve Zline a musim rict ze to nemelo jedinou chybu :( Akorat se ze zacatku vbloudila chybycka ze strany zvukare ze na prvni pisen nebyl sliset Andi Deris coz me mrzelo. Ale v pulce prvni pisne se to zpravilo a pak to bylo fantasticky!!!!!!! Bylo to opravdu nad moje ocekavani!!! Posloucham Helloweeny asi 10 let a byl sem asi na 5 vystoupeni ale tohle se jim obzvlast podarilo a nejen podarilo ale super vydarilo !!!! Dekuji za jejich vykon a uz se tesim do Nemecka protoze tam jedu :) Jejich vykon a souhranost se mi tak libila ze sem si zakoupil i listek v Nemecku a jedu tam :) Na slovensku uz bylo vyprodano tak sem musel koupit listek do Nemecka i tak mi to nevadi protoze za ty prachy mi to stoji a ja sam jsem schopen vrazit i ty nejvetsi prachy za listek na jejich koncert!!! Jsem proste fanatik Helloweenu a o tom to proste je :) A na zaver reknu ze kdo ma rad aspon trochu Helloweeny a nebyl ani a jednym koncertu tak o HODNE PRISEL!!!!!!!!
    Bylo to fakt nad moje ocekavani a Deris me zase prekvapil svoji pantomimou na sve skladby :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Helloween jeli v pražské O2 areně jako dobře namazaný stroj (01.07.2022 21:13)
- Fotogalerie: Helloween zvládli svoji show v zaplněné O2 areně na výbornou (01.07.2022 08:30)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2021 podle musicserveru (40-31) (24.01.2022 18:00)
- Recenze: Helloween se ve hvězdné sestavě vrátili s fenomenální eponymní deskou (28.06.2021 00:00)
- Nové desky 24/2021 - od Fear Factory přes Helloween po Styx (22.06.2021 08:30)
- Video: Helloween v klipu "Skyfall" bojují s mimozemšťany. Epická skladba láká na nové album (04.04.2021 09:07)
- Slyšeli jsme novou desku Helloween. Máte se na co těšit? (26.03.2021 14:09)
- Helloween jsou zpět. V červnu vydají šestnáctou řadovku (15.03.2021 17:01)
- Audio: Korpiklaani přinášejí první song z nové desky, překvapení se ale v případě "Kotikonnut" nekoná (13.06.2018 13:43)
- Helloween zahrají jako Pumpkins United na Masters Of Rock. Spark TV potvrdili účast (29.11.2017 19:45)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 Mirai AC/DC Dua Lipa Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu