Waltari dokončují nové album

31.08.2005 10:15 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Waltari N
© waltarimusic.com
Finská kapela Waltari, která příští rok oslaví už rovných dvacet let od svého vzniku, pro své fanoušky připravila hned dvě potěšující zprávy. Nejenže se mohou těšit na novou studiovou desku, na jejímž dokončení teď celá kapela velmi pilně pracuje, ale dokonce by se současně s ní mělo na českém trhu objevit vůbec první DVD Waltari. Nové album kapela pojmenovala "Blood Sample" a DVD vyjde pod názvem "Rare Species Alive".

Crazy-metaloví rockeři už doma vypustili první ochutnávku z nové desky v podobě singlu "Not Enough". Skladba se okamžitě po svém uvedení vyšvihla na sympatickou třetí příčku v tamější hitparádě. Český posluchač si na "Not Enough" bude muset bohužel počkat až do doby, kdy se na pultech objeví kompletní album. Neznám totiž žádného tak odvážného dramaturga, který by do vysílání zařadil něco od kapely, která je "crazy" plus "metal" a navíc z Finska. Vy ano? Co se týče obsahuje výše zmíněného DVD, to by mělo obsahovat kompletní záznam koncertu z Helsinek, jenž se odehrál během šestého května loňského roku, a opravdu mohutnou bonusovou nálož - dokumenty, domácí videa, první televizní vystoupení...

"Blood Sample" a "Rare Species Alive" by se na trhu měly objevit v říjnu. Čeští fandové se také mohou těšit na koncerty - podle oficiálních stránek kapely by k nám Waltari měli předběžně přijet někdy mezi 25. listopadem a 18. prosincem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY