shop.musicserver.cz

Těžký úděl Američana v Česku

Vydáno: 30.06.2005 05:00 v sekci Recenze - Martin Svetlík | foto: facebook interpreta

Lo Dost je americká partička, která se snaží se svou deskou "...Last Chance Of A Lifetime" prosadit v Česku, pod hlavičkou Popronu, a navíc při tom působí jako kapela domácí. Jaké k tomu má důvody a jaké předpoklady, to se dočtete v naší recenzi. Vězte, že jim ale nic nedarujeme zadarmo.

4/10

Lo Dost - ...Last Chance Of A Lifetime

Celkový čas: 44:57

Skladby: Special, Feel Real, Crutches, Radiate, Freedom, The Lost, So Outrageous, Sometimes She Cries, Dost, Jealous, The One, The Moment

Vydavatel: Popron

Je tomu asi rok, co jsem se procházel po svém i když rodném, tak nevelkém, skoro bych měl říct až provinčním městečku a tu mne upoutal plakát zvoucí na koncert skupiny Lo Dost. Jaké bylo mé překvapení, když jsem si přečetl, že americká (považte) kapela má hrát v místní hudební hospodě, navíc covery Red Hot Chili Peppers, Incubus nebo Pearl Jam! Na koncert jsem se tenkrát nakonec nevypravil, ale když přišlo CD "...Last Chance Of A Lifetime" do redakce musicserveru, chtěl jsem slyšet, co z mých výše jmenovaných oblíbených kapel ve stylu Lo Dost zůstalo.

A tahle trojka mě překvapila podruhé. Čekal jsem leccos, ale určitě ne velmi hrubozrnný poprock s přesahy (zejména v kytarových partech) do metalu, ovšem stále se silně popovým vokálem. Ten je jednou z deviz, kterými kapela disponuje. Hlas Iana Keloskyho má velmi příjemnou barvu a ve spojení s naléhavostí, případně nějakou tou krabičkou na zkreslení nabývá opravdu zajímavých poloh. Ovšem kytara, v podání stejného muzikanta, takovou sílu ani zdaleka nemá, ať už s krabičkami, nebo bez. Zejména ve skladbách s metalovějším spodkem je fádní, skoro bych se nebál říci nudná, opakující stále stejné motivy. A když už jsme u toho, poslechnete-li si desku celou, zjistíte, že i při zpěvu má Kelosky dva až tři postupy, které si rád tu a tam zopakuje.

To souvisí s další věcí, kterou musím pánům z Lo Dost vytknout. Pokud nepočítám dvě balady - "The Lost" a "Sometimes She Cries" - u ostatních písní se poměrně rychle dostaví pocit jednolité hmoty, kdy jedna písnička je až příliš podobná jiné, a tak ztrácíte přehled, kolik jste jich už vlastně slyšeli. To se samozřejmě časem zhoršuje a když jsem se dostal k písni "Jealous", přestávalo mě album už docela vážně bavit. Tak nekomplikovaná hudba by si asi zasloužila kromě výtečné technické úrovně, kterou nahrávka disponuje, i větší pestrost a více hudebních nápadů, aby se dalo hovořit o dobré desce. Invence a nápaditosti je tu totiž povážlivě málo a když už si myslíte, že konečně přichází nějaký zajímavý moment, jakým by mohl být kupříkladu trochu do funku zabrousivší úvod (respektive asi tak první dva takty) předposlední "The One", buďte si jisti, že je to opravdu jen na chvilku, neboť je okamžitě rozveden do banálního akordového postupu, jimiž se deska jen hemží. O banalitě textů snad netřeba hovořit, to je bolest mnoha lepších a zkušenějších kapel. Moje zklamání sice trochu napravuje třeba hned druhá "Feel Real", ale celkový pocit z desky to nemůže nijak změnit.

Pro nenáročného posluchače nemusí být deska kapely Lo Dost ani zdaleka tak nezajímavá, jako se jeví mně, nedá se jí totiž upřít, že by těsně před půlnocí přišla k duhu třeba na nějaké bujařejší oslavě. Pokud si chcete pročistit hlavu naprosto nenáročnou hudbou, pak vřele doporučuji. Ale dejte mi auto a dvacet čtyři hodin, já objedu svůj Středočeský kraj a najdu vám dvanáct kapel do tuctu, které hrají minimálně stejně zajímavou hudbu a při troše dobré vůle by byly schopny obohatit náš hudební trh zásadněji. Lo Dost nepřinášejí na této desce nic svébytného ani nápaditého a navíc tak činí naprosto průměrnou a nezajímavou formou.

A pokud chcete vědět, jak se kapela dostala do oné hudební hospody a pod křídla českého Popronu, pak vězte, že odpovědí je rodilý Pražák Marcel Kroulík za bicími. Jen pro pořádek.

NÁZORY
  • Lo Dost (pipo, 04.07.2005 14:04) Reagovat

    ..tak jsem si přečetla Váš článek a musím silně oponovat! Viděla jsem Lo Dost vystupovat na festivalu ve Lhotě a věřte, že průměrní skutečně nebyli!!!

  • Nesouhlasim (mecc, 08.07.2005 20:06) Reagovat

    Ja se pridam. Znam kluky uz dost dlouho a musim rict, ze at uz se nekomu cedecko libit nemusi, pokud kluky neslysi nazivo tak muze tezko neco kritizovat. Pokud kluci nechytnou zrovna "den blbec", jejich koncerty skutecne stoji za to,jejich silnou strankou jsou ziva vystoupeni. Jestliá nekomu pripadaj vsechny pisnicky stejny, tak to jsem trochu nepochopila, protoze ja mam spis opacnej pocit. Co se tyce kytary,OK,ale dalsi kritiku neberu.Nejdriv si je pridte poslechnout nazivo a pak muzete posoudit sami.

  • dovolim si oponovat (Martin Svetlík, 09.07.2005 13:50) Reagovat

    Jisteze, vzhledem k tomu, ze jsem kapelu neslysel hrat nazivo, nemohu soudit, jak jeji preformance vypadají a zneji. Ovsem o to, myslim, pri recenzi CD ani nejde. Hodnotim jen to, co mam v ruce a to je nosic a stejne tak ho budou mit v ruce pripadni kupujici. Pro ne pak informace o koncertnich schopnostech jsou pomerne irelevantni, pokud na CD nejsou tyto zachyceny. Zkuste to obracene - kdybych napsal reportaz z koncertu, na kterem jsem nebyl a slysel jenom CD. A nakonec prpominam, ze recenze je stejne pouze nazor jedineho cloveka..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií (23.04.2024 08:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Audio: Pearl Jam ve dvouminutové "Running" laškují s punkem (23.03.2024 19:28)
- Pearl Jam se vracejí s deskou "Dark Matter". Bude prý tvrdší, než čekáme (14.02.2024 10:43)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Josh Klinghoffer: "Nová alba od Red Hot Chili Peppers jsem nedoposlouchal" (09.04.2023 11:25)
- Pearl Jam oslaví 25. výročí alba "Yield" jeho novým vydáním (01.03.2023 07:56)
- John Frusciante z Red Hot Chili Peppers vydá příští rok elektronické (dvoj)album (11.12.2022 12:38)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Kabát Queen Taylor Swift Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Dua Lipa AC/DC Liam Gallagher U2 Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu