Marc Anthony miluje bez klamu

15.09.2004 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Marca Anthonyho můžete znát nejen z desek, ale dokonce i z filmového plátna. Po dvou anglicky zpívaných albech se vrací zpět ke své rodné španělštině. Nové album složené převážně z milostných skladeb nazval "Amar Sin Mentiras".
5/10

Marc Anthony - Amar Sin Mentiras

Skladby: Ahora Quien, Escapimonos, Se Esfuma Tu Amor, Valis la Pena, Tu Amor Me Hace Bien, Tan Solo Palabras, Volando Entre Tus Brazos, Nada Personal, Amigo, Amar Sin Mentiras
Celkový čas: 43:21
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Snad prvním počinem Marca Anthonyho, kde bylo možno ho v našich končinách zaznamenat, byl soundtrack k filmu "Zorro: Tajemná tvář", kde nazpíval společně s Tinou Arenou duet "I Want To Spend My Lifetime Loving You". Zanedlouho potom přišel obrovský hit tohoto nejprodávanější zpěváka v oboru salsa - "You Sang To Me", který se hrál prakticky všude. Bohužel Marc Anthony již na tento svůj velký hit nikdy nenavázal. Snad pouze hitovka "I've Got You" by se dala označit za jakýsi dílčí úspěch. Nyní vydává tento Američan s portorickými kořeny novinkové album "Amar Sin Mentiras".

Na novém albu se Marc Anthony rozhodl věnovat nejintenzivnějšímu citu ze všech, tedy lásce. Ano, celé album je o tom jediném, zkrátka jedna pomalá milostná balada za druhou. Musím napsat, že to je bohužel největší mínus "Amar Sin Mentiras", protože při souvislém poslechu splyne celá deska v jeden neidentifikovatelný utahaný celek, z něhož vyčnívá výrazněji snad pouze jediný song, kterým je "Escapimonos". Ne že by ta písnička byla sama o sobě nějak super dobrá, ale Marc Anthony v ní zpívá společně se svojí manželkou, kterou není nikdo menší než Jennifer Lopez. Za zajímavější, ale již ne tolik jak "Escapimonos", bych označil hned následující "Se Esfuma Tu Amor", nicméně zbytek je nuda, nuda, šeď, šeď.

Nechci ovšem říci, že by byl Marc Anthony špatným zpěvákem, to určitě ne, ale zkrátka k dobrému albu to bohužel nestačí. Ale pozor! Milovnicím brazilských a jim podobných telenovel by nemělo "Amar Sin Mentiras" chybět ve výbavě, protože toto album je plné písniček, které jsou hodně podobné těm, které jsou ke slyšení při úvodních či závěrečných titulcích těchto televizních pořadů. Toto je sice lehce přitažené za vlasy, přece jenom tak hluboko Marc Anthony ještě neklesl, ale zase na druhou stranu tomu moc nechybělo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY