Do pražské Stromovky míří festival elektronické hudby

16.07.2004 08:53 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Electro Prague Festival
© facebook interpreta
Akce podporující českou elektronickou scénu pod jménem Live! Electronic Tuesday Evenings In Matrix jsou již dávno minulostí, kterou, doufám, ještě někdo jednou vzkřísí. Existenci těchto elektronických večerů alespoň pro jednou vynahradí chystaný Electro Prague Festival, který se uskuteční v sobotu 24. července v pražské Stromovka Music Garden. Během celého odpoledne (start akce je naplánován na čtrnáctou hodinu) vystoupí tyto skupiny a projekty: Moimir Papalescu And The Nihilists, Tear, Lakeside Chruch, Mastermind, Beamship a PRoject. Vstupné je v předprodejích sto korun (+ poplatky) a na místě sto padesát korun. Kromě koncertů se můžete těšit na oblíbenou Electro párty DJe Mirage a DJane Vinny, předpokládaný konec celé akce je naplánován na brzké ranní hodiny.

Celý maratón zahájí projekt Richarda Pachmana, kterého většina bude znát jako autora New Age hudby, a Patrika Vojucha PRoject, v němž spojili síly a skládají elektronickou hudbu blízkou tvorbě Oceánů, Depeche Mode nebo německých Mesh. Po nich bude následovat blok brněnských kapel. Nejprve vystoupí skupina Beamship, jejichž dynamický elektro sound je hodně zajímavý a snad se brzy dočkáme debutu "Tachyon". Velmi vydařenou desku "Power" na tomto festivalu představí projekt Mastermind, jehož hnacím motorem je elektronické puntičkářství Radima Čápa. Posléze přijde na řadu poklidnější voda syntezátory protkané hudby skupiny Lakeside Church. Tento oddech vystřídá tvrdší elektronika v podání projektu Tear, který své brouzdání hudebním světem opírá o Electronic Body Music.

Hlavní hvězdou večera však budou Moimir Papalescu And The Nihilists, kteří jsou známí i mimo hranice naší republiky - byli například předskokany Kraftwerk na jejich vystoupení v Drážďanech a hrají vydařený electro clash. Tato elektronická sešlost nabízí vydařenou párty, proto si ji nenechte ujít. Doufejme, že i počasí tomuto festivalu bude přát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY