Letošní vítězové Coca-Cola PopStar UDG jsou ve studiu

14.07.2004 12:43 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

UDG
© Coca-Cola PopStar
Následníci kapely 100°C, letošní vítězové vyhledávací soutěže Coca-Cola PopStar, se jmenují UDG a jsou z Ústí nad Labem. Šestičlenná partička, jejíž průměrný věk činí dvaadvacet let, byla údajně jediným finalistou, kterému bylo vyčítáno, že technicky nehraje dost dobře. Přesto však zvítězili a nyní natáčejí ve studiu Sono pod dohledem Milana Cimfeho (Kabát, Divokej Bill) debutovou desku.

"Dozvěděli jsme se, že jsme zvítězili jen díky tomu vtipu s rozloženou bicí soupravou, kterou roznášíme do publika," zaznělo během jednoho rozhovoru s kapelou. "Už jsme se ale domluvili, že cvičení věnujeme prázdniny. Hned po soutěži jsme probírali, co budeme dělat, co musíme změnit, co musíme zlepšit. Všichni víme, že jsme dostali šanci, kterou je třeba využít," dodali ústečtí na svoji obranu. Zpěvák Petr Vrzák, kytaristé Michal Čech a Bohumil Němeček, baskytarista Pavel Vrzák, saxofonista Adam Kupera plus bubeník a duše kapely Tomáš Staněk, kteří svůj styl charakterizují jako underpop či upperground, šli zkrátka do sebe.

"Bylo to paradoxní. Týden před tím jsme hráli v Novém Boru pro čtyři diváky. Dva z nich byli skalní, třetí byla podnapilá paní, co pořád lezla na pódium a chtěla se líbat nejdřív se zpěvákem, pak s kytaristou. A manžel, ten čtvrtý divák, ji pořád tahal domů. No a o týden později jsme vyhráli takovouhle soutěž!" Výsledek studiového úsilí by měl spatřit světlo světa první týden v říjnu. Křest alba pak proběhne 7. října v Paláci Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY