Letošní Lollapalooza skončila, nebyl zájem

23.06.2004 11:25 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Perry Farrell
© David La Chappelle
Třináctý ročník legendárního putovního festivalu Lollapalooza musel být zrušen. Lístky na letošní kolo tohoto hudebního kolotoče se totiž prodávaly méně, než si organizátoři představovali. Podle MTV byly prodeje slušné pouze v New Yorku jako jediném ze šestnácti měst, kde se mělo oněch 31 zastávek Lollapaloozy uskutečnit.

"Když sledujete něco, do čeho jste vložili tolik lásky a věnovali tomu tolik času, rozněcuje to vaši pýchu. Ale stejně jako bájný Fénix i my jsme odhodláni nadále stoupat k výšinám," pravil s notnou dávkou patosu jeden ze zakladatelů festivalu Perry Farrell. Letos se kromě něj měli předvést např. Flaming Lips, PJ Harvey, Morrissey nebo Sonic Youth.

Lollapalooza se měla rozjet v polovině července. Rozhodnutí o stornování celé kočovné akce přišlo v pondělí 21. června večer, tedy tři týdny před zahájením. Ačkoli je Lollapalooza slavné jméno, server MTV upozornil, že v posledních letech hodně ze svého lesku ztratila, neboť média více řešila její problémy. Zašlou slávu se podařilo oprášit až loni, kdy line-up tvořili Jane's Addiction, Audioslave a Queens Of The Stone Age.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY