Když jedna láska nestačí

29.06.2004 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Sting pokračuje v turné, na kterém podporuje své zatím poslední album "Sacred Love". Tato deska si získala mnoho ovací a vyšla k tomuto turné ve speciální vylepšené edici s bonusovým DVD "Intimative & Interactive". Vše důležité vám vyzradíme v naší dnešní recenzi.
9/10

Sting - Sacred Love (Special Limited Tour Edition)

Skladby: CD - Inside, Send Your Love, Whenever I Say Your Name, Dead Man's Rope, Never Coming Home, Stolen Car (Take Me Dancing), Forget About The Future, This War, The Book Of My Life, Sacred Love, Send Your Love (Dave Audé Remix), Shape Of My Heart (Live), Stolen Car (Take Me Dancing) (Radio Version) / DVD "Intimative & Interactive" - Walking On The Moon, Send Your Love, Whenever I Say Your Name, Deads Man's Rope, Every Breath You Take, Fields Of Gold
Celkový čas: 61:49 + cca. 31 minut
Vydavatel: Universal
Sting je podle mého názoru s každou novou deskou lepší a lepší, nemohu si pomoci a toto nenapsat hned v úvodu této recenze. Nejsem však jeho fanoušek a mohu tedy vypustit do světa názor, který nebude zaslepený fanouškovstvím. Jeho zatím poslední deska "Sacred Love" mi mé tušení jen a jen potvrdila. Skvělý pilotní singl "Send Your Love" to jen potvrzuje. Album už je nějaký ten pátek venku a kouká na vás z výloh musicshopů. Sting tuto desku podporuje na rozsáhlém turné, které má pokračovat až skoro do konce měsíce října. Bohužel se však vyhýbá velkým obloukem naší zemičce, což je docela velká škoda. K tomuto turné deska "Sacred Love" vyšla ve speciální limitované edici, zabalené do decentně provedeného digipaku a obohacena o DVD "Intimative & Interactive", na kterém se nalézá velmi povedený akustický koncert.

Ohledně desky "Sacred Love" samotné nebudu zabíhat do značných detailů, protože velmi povedenou recenzi napsal můj kolega Pavel Parikrupa a můžete si ji přečíst na tomto místě. Od úvodní "Inside" přes vydařený singl "Send Your Love", který spoluprodukovalo dvorní remixérské eso Madonny Victor Calderone a dále nemohu opomenout excelentní dueto s Mary J. Blige "Whenever I Say Your Name" vás čeká na celé nahrávce výživná porce pohodové muziky. Na "Never Coming Home" se producentsky podepsal kdysi tranceový expert BT a to už jsme pomalu v druhé polovině "Sacred Love". Na které si mě Sting získal velmi důvtipným a vkusným ovlivněním prvky world music a samotný závěr desky v podobě skladeb "The Book Of My Life" a titulní "Sacred Love" mě skoro dostává při každém poslechu na kolena. Audio disk doznal několika málo změn. Nechybí tanečně laděný remix "Send Your Love" z dílny Dave Audé, který není špatný, ale už vyšel na původní verzi alba. Pak tu máme akusticky zahranou píseň "Shape Of My Heart", jejíž záznam vznikl v rámci nahrávání živé desky "All This Time". Jako poslední se na tento disk dostala rádiová podoba singlu "Stolen Car (Take Me Dancing)", ta je jen kratší a doznala jen nepatrných změn a připadá mi na tomto disku lehce zbytečná.

Samotné bonusy však nadmíru obohacuje DVD "Intimate & Interactive" na němž našel místo půlhodinový koncert z kanadské řady "MuchMoreMusic". Natáčelo se v listopadu minulého roku v Torontu v malém klubu, kde hrstka vyvolených a slídivé oko televizních kamer bylo svědky vydařené akustické jam session se Stingem a jeho doprovodnou partou. Začátek tohoto vystoupení patří poklidné "Walking On The Moon", v které za doprovodu klavíru Sting zpívá sólo a postupně se přidává celá skupina o počtu šesti lidí včetně dvou vokalistek. Pak se koncert přesouvá k desce "Sacred Love" a zazní postupně písně "Send You Love", "Whenever I Say Your Name", kde místo Mary J. Blige skvěle asistuje vokalistka Joy Rose, které padlo nemálo hlasového zlata do hrdla a úžasná "Dead Man's Rope". Publikum se skvěle baví a sám Sting si to hodně užívá a v závěru vypaluje nezapomenutelnou "Every Breath You Take", tu nedávno mimo jiné v Česko hledá SuperStar velmi dobře předvedl Tomáš Savka. Závěr tohoto vystoupení patří velmi komorní a poklidné úpravě mé asi nejoblíbenější Stingově písni "Fields Of Gold". DVD zvukově nabízí formáty Dolby Digital 2.0 a Dolby Suround 5.1.

Sting je fachman, který natáčí velmi vydařené desky a ani jeho poslední opus "Sacred Love" není rozhodně žádným šlápnutím vedle. Obohacená a vylepšená "Special Limited Tour Edition" je radostí nejenom pro fanoušky, i když někteří mu možná neodpustí, že si ji dávněji kupovali skoro zbytečně. Pro každou vhodnou příležitost je "Sacred Love" skvělým balzámem na duši, který si budu rád aplikovat skoro každý den.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY