Landa a spol. vzdají hold Karlu Krylovi

06.06.2004 13:19 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Daniel Landa
© Monitor / EMI
Vyšehradská Basilika Minor Sv. Petra a Pavla bude 11. června svědkem pietně laděné akce nazvané "Večer písní Karla Kryla pro český národ". Daniel Landa tu spolu s dvacetičlenným pěveckým sborem a čtrnáctičlenným komorním orchestrem Konzervatoře Jana Deyla pro zrakově postižené vzpomene významného písničkáře čtrnácti písněmi z jeho repertoáru.

Jelikož půjde o koncert neveřejný, apeluje Landa na všechny, kdož se na Vyšehrad vydají i přesto, že nedostali pozvánku, bez níž se do katedrály nemají šanci dostat, aby své chování přizpůsobili charakteru akce. Skalní fanoušci však truchlit nemusí - akci jim zprostředkuje Česká televize, která záznam odvysílá v rámci hudební série "ČT Live", v plánu je také vydat "Večer písní Karla Kryla" na DVD a VHS. Hlavní smysl akce tkví dle zpěvákových slov v pozdvihnutí praporu Krylova myšlenkového odkazu, který je prý v tuto chvíli vzhledem ke společensko-politické situaci možná ještě aktuálnější, než v době svého vzniku. Koncert by se měl zároveň stát základním kamenem aktivit spolku Ordo Lumen Templi, jenž zpěvák charakterizuje jako novodobý duchovní řád vestavěný na principech fides (víra), charitas (láska), fortitudo (síla) a veritas (pravda). Cílem Ordo Lumen Templi je "vyburcovat společnost z letargie a demonstrovat skutečnost, že teď jsme to my, kdo přejímáme vyhasínající pochodeň, a naším posláním je předat ji našim dětem opět hořící."

Již v průběhu léta by mohlo vyjít Landovo novinkové album "Neofolk". Mimo to má zpěvák na svědomí produkci desky "Alimania" svého kamaráda Jakuba Mohameda Aliho.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY