Creed skončili, zpěvák na skupinu zanevřel

07.06.2004 13:58 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Creed
© Creed.com
Po osmi letech existence a nějakých 30 milionech prodaných desek ukončili svou činnost američtí Creed. Stanici MTV to potvrdil kytarista a zakladatel formace Mark Tremonti. Hlavním kamenem úrazu prý byl zpěvák Scott Stapp, který ztratil chuť dál s Creed pracovat a v posledních měsících se příliš křečovitě upnul k sólové kariéře. Alespoň to tvrdí zbytek formace s Tremontim v čele.

"Scott nebyl naladěn na stejnou vlnu jako my. Nesoustředil se na turné, na kterém jsme byli. Měl v hlavě stovky jiných věcí," postěžoval si Tremonti redaktorovi MTV. Krize vyvrcholila letos v únoru, a tak se Creed raději dohodli na konci. "Creed byla jedna z nejbáječnějších cest hudbou a přátelstvím, za které jsem vděčný," nechal se slyšet skrze tiskové prohlášení leader Stapp.

Zpráva o "úmrtí" Creed je možná překvapivá, rozhodně se ale najde dost lidí, které potěší. Křesťané s kytarami měli totiž hodně uměleckých nepřátel, především z řad skutečných rockerů a metalistů, kteří jim zazlívali líbivost a prvoplánovost. O to více zaujme nerealizovaný sen Marka Tremontiho - trashová kapela Downschifter s Jamesem Jastou z Hatebreed a Joeym Jordinsonem ze Slipknot.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY