Usher slaví tři skladby v americkém Top 10

29.05.2004 11:23 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jestli jste si mysleli, že Usher už na tom v žebříčcích Billboardu nemůže být lépe, krutě jste se mýlili. Tento týden má v Top 10 už tři skladby, což se zatím povedlo jen The Beatles a Bee Gees. Více v našem pravidelném komentáři hitparád Billboardu.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Usher
© facebook interpreta
Usherovo válcování hlavního singlového žebříčku Billboardu nebere konců. Tento týden se mu podařil unikátní výkon, když v první desítce naskládal tři svoje singly. To se zatím v historii povedlo jen The Beatles v roce 1964 a Bee Gees o dvanáct let později. Kromě jedničky "Burn" a na čtyřku klesající "Yeah!" už je v desítce i "Confessions Pt. 2". Už posedmé za sebou čeká na dvojce na Usherovo zaváhání Mario Winans s "I Don't Wanna Know" a na trojku vystoupala Beyonce s "Naughty Girl". Do desítky se řítí další singl OutKast "Roses", když tento týden stoupá o tři příčky na dvanáctku. Nahoru letí i novinka Britney Spears "Everytime" (51-26), "Culo" rappera Pitbulla (53-37) nebo "Ocean Avenue" Yellowcard (63-50). Nelepším nováčkem týdne je vracející se rapper Mase s příznačně nazvaným singlem "Welcome Back" na místě 52. Naposledy byl v žebříčku v roce 1999, pak se vrhl na dráhu kazatele. Do žebříčků se vrací i zpěvačka Monica na pozici 67 s "U Should've Known Better" a také Alanis Morissette a její čerstvý singl "Everything" o devět příček níže.

Usher - Confessions
© facebook interpreta
Albový žebříček zase a znovu s Usherem v čele. "Confessions" vedou už po osmé a počet prodaných desek za oceánem dosáhl čísla 3,57 milionu. Současného hitmakera číslo jedna neohrozila ani nová deska rappera Method Mana "Tical 0: The Prequel". Člen Wu Tang Clan a v poslední době také populární komediální herec tímto albem dokončuje trilogii svých sólových desek. Na trojce startují rockeři New Found Glory s albem "Catalyst" a až pátá je novinka Alanis Morissette "So-Called Chaos". Už její poslední deska znamenala malý ústup ze slávy, když se jí neprodal ani milion, aktuální tento sestup asi nezmění. Na desítce ještě jedna novinka - country dvojice Montgomery Gentry na ní debutují s albem "You Do Your Thing", které pro ně znamená největší úspěch kariéry. To platí i o britském rockovém královi Morrisseym, jehož album "You Are The Quarry" startuje o příčku níže. Za ním je soundtrack k druhému dílu "Shreka", který zaznamenal největší nárůst prodeje v minulém týdnu. Až čtrnáctý je Lenny Kravitz s čerstvou kolekcí "Baptism" a ani George Michael se asi nebude moc radovat, že mu jeho novinka "Patience" začíná až na místě 29. Pořád je to ovšem o 130 příček lepší než jeho minulá kolekce "Songs From The Last Century". Co naděláte, časy se mění a za zásluhy se v Billboardu nic nedává. Za týden ovšem v žebříčku bude čerstvá krev - Avril Lavigne, Slipknot i britský objev Keane. Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY