The Devastations ve čtvrtek v Paláci Akropolis

26.05.2004 10:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Devastations
© facebook interpreta
Pro The Devastations, původem z Melbourne v Austrálii, není Praha neznámým místem kdesi v Evropě. Svou první nahrávku pořídili právě v Praze. Dalo by se říci, že je to vlastně domácí kapela.

Když se zaposloucháte do jejich uvolněných, ale současně i osudových písní, pocítíte spřízněnost, která má kořeny v magii místa, ve kterém žijeme. Možná díky tomu, že právě atmosféra Prahy je největší inspirací pro tuto trojici z opačné polokoule, bude jejich dalším počinem živé album nazvané "Archa". V jejich písních najdeme odkazy Nicka Cavea, Leonarda Cohena i Velvet Underground. Nenechte se ale tímto výčtem zmást. The Devastations znějí zcela originálně a nezaměnitelně. Tříčlenné základní obsazení neposkytuje prostor pro složité aranže. O to více vyniknou nálady a emoce písní, které vznikaly na cestách, v hotelových pokojích a ve snech Conrada, Tomyho a Huga.

The Devastations, kteří vystoupí ve čtvrtek 27. května v pražském Paláci Akropolis, jsou kapelou na vzestupu a můžeme od nich čekat velké věci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY