Tam Tam Orchestra ve středu v Paláci Akropolis

24.05.2004 11:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Palác Akropolis
© facebook interpreta
Nora Production a Junior klub Na Chmelnici uvádí: ve středu 26. května v Paláci Akropolis: TAM TAM ORCHESTRA, TAM TAM BATUCADA, TIDITADE - "A NIGHT OF RHYTHMS".

TAM-TAM ORCHESTRA vznikl v roce 1999 a v současnosti skupinu tvoří šestice muzikantů. Kapelník Miloš Vacík hraje na speciálně sestavenou bicí soupravu, etnické bicí nástroje, perkuse a zpěv, zpěvačka a tanečnice Tereza Petrášová také hraje na perkuse všeho druhu, perkusista Martin Kreuzberg obohacuje rytmy o velké množství afro-brazilských a kubánských bicích nástrojů a rytmickou sekci doplňují kytarista Jakub Hlobil a basista Martin Drahoňovský. Etnické, zobcové, zejména však flétnu příčnou rozeznívá flétnista Jakub Klár. Celá tato formace tvoří taneční, groovovou kapelu, která vychází z etnické hudby, world music a mimo jíné čerpá i z brazilských, kubánských a afrických rytmů.

TAM TAM BATUCADA - orchestr sestavený pouze z bubeníků hraje nejen brazilské samby, ale i rytmy Afriky a Kuby. Používá postupů velkých Batucadových kapel z Rio de Janeira. "Samba Batucada" je totiž rytmus brazilské samby, která zní celé dny při velkém karnevalu v Rio de Janeiru. Na koncertě vás čeká strhující bubenické show v kostýmech, v počtu šest nebo deset nebo o mnoho více bubeníků a možná jedno velké hudební překvapení... A také budete mít jedinečnou příležitost vidět a slyšet TAM-TAM BATUCADA a TIDITADE v jednom okamžiku na podiu společně.

TIDITADE - je především otevřená skupina otevřených lidí, které spojuje zájem o africkou hudbu a kulturu, nekonvenční myšlení a svobodná tvořivost. Pomocí síly rytmu se spolu s publikem přenášejí na místa dobrodružství a klidu, napětí a relaxace, místa uvnitř našich duší... Člověku neznalému z toho může zprvu jít hlava kolem, ale právě takové rytmy umožní mysli oprostit se, tělu vnímat tanec, a tak se spolu spojit v jeden harmonický celek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY