Květnové číslo měsíčníku MUSIC právě vychází

12.05.2004 20:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 5/04
© facebook interpreta
Titulní strana je věnována SUPPORT LESBIENS v podobě, v jaké už je pravděpodobně neuvidíme. Kryštof Michal a Hynek Toman oznámili v půlce dubna rozhodnutí ukončit spolupráci s kytaristou a producentem alb "Regeneration?" a "Tune Da Radio" Yardou Helešicem. Markéta Brchelová-Turková se tedy zeptala obou stran na důvody rozchodu a samozřejmě i plány do budoucna. Na otázku: "Mluvíte spolu? - jí Hynek Toman odpověděl: "Nemluvíme. A pokud jde o mne, ani čas to nevyléčí."

RICHARD MÜLLER našel svou ztracenou inspiraci v New Yorku. Z loňské prázdninové cesty se k překvapení své vydavatelské firmy vrátil s hotovou nahrávkou nového alba, které natočil s americkými muzikanty a sám jej charakterizuje jako zatím nejautentičtější a nejosobnější. Každá píseň na albu prý má svého konkrétního adresáta. O Americe, andělech, Ivě Bittové i plánovaném podzimním turné hovořil s Richardem Müllerem Vladimír Vlasák.

READY KIRKEN vydali na sklonku dubna své třetí album "Krasohled". V rozhovoru Josefa Vlčka se zpěvákem Michalem Hrůzou se ale dozvíte, že ještě před svým oficiálním debutem u "velké" firmy vydala skupina i jednu desku "nezávislou". A dojde i na zkušenosti z předskakování Lucii a rivalitu mezi Hradcem a Pardubicemi.

ALANIS MORISSETTE oslaví své třicátiny novým albem. O její životní a hudební cestě i o tom, že většina jejích textů se nakonec vždycky nějak točí kolem jejích zkušeností s muži ("měla jsem hodně mužů a dělala jsem s nimi hodně věcí"), se dočtete v profilu od Martiny Kotrbové.

Dveře "velkého" gramofonového trhu se otevřely novým rockovým kapelám. Vycházejí nebo se připravují alba sestav Dolores Clan, Forma, Cocotte Minute Post-It či Imodium. V květnové rubrice ZAMĚŘENO se nadcházející nu-metalovou nadílkou probírá Vladimír Vlasák.

JURSKÝ PARK je v květnu věnován zpěvákovi, který sice vystřídal hodně jmen (a ještě více vydavatelů), ale celý svět mu stejně vždycky říkal PRINCE. Příběh o tom, jak si může skvělý a obdivovaný muzikant během pár let sám pod sebou podřezat větev, vypráví Josef Vlček.

Další rozhovory: KATE RYAN to má srovnané (Josef Vlček), Exotika zn. OUTLANDISH (Saša Neuman), Umlkly stroje, MIŠÍK vychází (Vladimír Vlasák), ČESKÝ SEN o neexistujícím supermarketu (Tereza Frcalová).

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a Alba roku 1970. A samozřejmě nezbytný příděl recenzí a soutěží (tentokrát o lístky na koncerty Petera Gabriela, Kraftwerk, Jethro Tull, koncert Music For Your Life a samozřejmě o novinky na CD a VHS).

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY