Neodbytní Cocotte Minute připravují debut

26.04.2004 09:08 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Cocotte Minute
© facebook interpreta
Seskupení Cocotte Minute by se mohlo stát další dobrou zprávou pro ty, kteří v distribuci postrádají neotřelou, tvrdou muziku. Kapela, jež se uvedla ve známost veřejnosti dík pilnému koncertování a neúnavnému zápolení v předních českých vyhledávacích soutěžích, vydá za necelých pět měsíců debutovou desku.

Svižné Cocotte Minute, kteří svůj styl definují jako nu-metal s příchutí hip hopu, jste mohli zaznamenat mimo několika letních i zimních festivalů také v rámci Jim Beam Music na turné s Pražským Výběrem, na zhruba další stovce koncertů a nedávno také v "Noci s Andělem". Jde o formaci, jež vznikla kolem roku 1998 z několika navzájem propletených skupin (Modrý z nebe, Prase, No sugar a jiné). S vědomím, že nejlepší cesta ke slávě vede skrze živá vystupování, začala čile koncertovat a z maličkých klubů se postupně vyšplhala na prostornější jeviště, kde kromě početné fanouškovské základny nabyla většího sebevědomí. Následovat tak mohla soutěž Coca-Cola Popstar, v níž muzikanti postoupili do semifinále, i následné klání zvané Jim Beam Music, kde se dokonce dostali až do finále (nakonec se umístili na stupínku druhém). I když si pocit vítěze vyzkoušeli pouze jednou, a to na festivalu Lounský Kotel (první ceny v podobě tří dnů v nahrávacím studiu se tehdy vzdali ve prospěch nadějné lokální kapely), nakonec se své veliké šance přeci jen dočkali.

Jejich první oficiální deska "Czeko", která vyjde v září u EMI, bude podpořena singlem "Měl bych tě sejmout". Na Óčku již můžete sledovat stejnojmenné video (ihned po nasazení začalo vést ve zdejší hitparádě), jež je v pořadí druhým klipem kapely. Klip první, "Pikachu", natočili už minulý rok zdarma díky umístění v Coca-Cola Popstar; zaregistrovat jste jej mohli na Óčku, i v rámci "Velké noční hudby" České Televize. Aby byl výčet informací kompletní, upozorňujeme ještě na nejbližší koncert - 27. dubna od 21 hodin v pražském Futuru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY