Znovuzrozený Lenny Kravitz už dobývá rádia s novinkovým singlem

15.04.2004 12:40 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Lenny Kravitz
© SONICNET
Čím blíže je termín vydání očekávané novinky rockera Lennyho Kravitze "Baptism", tím více informací o vzniku i obsahu nahrávky se objevuje. Mimo to se minulý týden v rádiích po celém světě objevil i pilotní singl "Where Are We Runnin'?", který u posluchačů okamžitě zabodoval a nyní dobývá rozhlasové hitparády například v Itálii, Německu, USA, Kanadě, Argentině i Austrálii; píseň se samozřejmě dočká i klipové verze.

Celkově sedmý studiový počin "Baptism" je první Kravitzovou kolekcí čerstvého repertoáru od roku 2001, kdy držitel mnoha zlatých i platinových desek a prestižních ocenění vydal desku "Lenny". A jak už to v rámci propagace nové desky bývá, mluví se o ní v superlativech - jedná se prý o dosud nejkultivovanější věc, jakou zpěvák kdy natočil, je prodchnutá citem, avšak pořád silně rezonuje. "Jde o hudební a duševní znovuzrození," prozradil o novince poněkud obecně zpěvák. Ten si veškeré písně alba sám napsal, zprodukoval a zaranžoval, ve studiu dokonce zahrál i na většinu instrumentů, včetně bicích a baskytary. Snad aby mu tam nebylo tak smutno, pozval si k jedné ze třinácti písní speciálního hosta, a sice známého rappera Jay-Z.

"Babtism" oficiálně vyjde 17. května. Při této příležitosti hodlá Kravitz zamířit do světa s novým koncertním programem. Začne koncem května v Holandsku, pokračovat bude v USA a k veliké radosti všech českých fanoušků 29. června navštíví i Prahu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY