Dubnové číslo měsíčníku MUSIC právě vychází!

07.04.2004 19:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 4/04
© facebook interpreta
Měsíčník MUSIC, který v letošní anketě Factory Music Awards vybojoval ocenění "nejlepší domácí hudební časopis roku", se právě objevuje na stáncích se svým dubnovým číslem.

Na titulní straně najdete GEORGE MICHAELA. O rozmarech superhvězdy, která nechala fanoušky na své nové autorské album "Patience" čekat osm let a vydání doprovodila informací, že je pravděpodobně albem posledním, se dočtete v profilu od Josefa Vlčka. Michael prý uvažuje o distribuci dalších svých počinů na internetu a peníze za stahování by daroval na charitu. "Myslím, že jsem byl v uplynulých letech za svůj talent dobře oceněn a opravdu už od veřejnosti nepotřebuji žádné peníze."

Zpěvačka IVA Frühlinfgová se sice narodila v Litvínově, ale nahrávací smlouvu podepsala s francouzskou pobočkou firmy Virgin. Delší dobu už totiž ve Francii žije a pracuje jako modelka. O jejích hudebních inspiracích, Čechách a Francii si s Ivou povídal Vladimír Vlasák.

Nové album HOOVERPHONIC bylo původně určeno jenom pro domácí belgický trh, na podporu jejich tamního klubového turné. Nahrávka měla ale nečekaný úspěch, a tak se nakonec dočkala vydání celosvětového. O tom, jak to celé bylo a co je u Hooverphonic nového, hovořila s Alexem Callierem Martina Kotrbová.

Ačkoli patří CYPRESS HILL mezi nejkvalitnější americké hiphopové formace, není ani jeden z členů kapely černé pleti, jak by se v takovém případě dalo očekávat. Na obalu svého nového alba se rozhodli použít fotografii, kterou pořídil DJ Muggs na Karlově mostě při loňské návštěvě Prahy. Fotografie prý charakterizuje náladu celého alba, ale o tom víc v profilu od Saši Neumana.

ANASTACIA patří mezi ženy, které dokonale ovládají umění udělat ze svých nedostatků předost. S oblibou o sobě prohlašuje, že jakmile otevře pusu, probudí i mrtvé a na otázku jakými třemi slovy by se popsala, hrdě odpoví: "Hlučná, hlučnější a nejhlučnější. O jejím poněkud razantním přístupu k práci i životu se můžete dočíst v profilu od Martiny Kotrbové.

ZAMĚŘENO: Ani nám se nevyhnula soutěž Pop Idol, která dostala pojmenování ČESKO HLEDÁ SUPERSTAR. Na projekt, vůči kterému nejsou imunní dokonce ani arabské státy (licence na soutěž byla nedávno prodána i do poválečného Iráku) a na to, kterým z hvězd současné domácí popové a rockové elity podobné soutěže pomohly odstartovat kariéru, se zaměřil pohled Vladimíra Vlasáka.

JURSKÝ PARK: GUNS N' ROSES byli jedněmi z těch šťastlivců, kteří získali vše hned prvním albem: úspěch, slávu, peníze i respekt. Dnes drží Axlova parta další rekord, který je ale spíš k smíchu nebo k politování - už deset let se snaží natočit novou desku.

Další rozhovory: SEALův otevřený hlas (Josef Vlček), DAN HŮLKA se znovu učil zpívat (Josef Vlček), NO NAME na cestách (Markéta Brchelová-Turková), Mistr HONZA BUDAŘ (Tereza Frcalová).

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a Alba roku 1970. A samozřejmě nezbytný příděl recenzí (doporučujeme: George Michael - "Patience", Norah Jones - "Feels Like Home", R.E.M. - "Perfect Square", Jana Kratochvílová - "Uriel") a soutěží (tentokrát o lístky na turné Kabátu, Semtex Culture a dalších 24 CD).

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY