Tata Bojs servírují první ochutnávku z nového alba

29.03.2004 17:06 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Tata Bojs
© facebook interpreta
Už nějaký ten pátek se mluví o novinkovém albu šikovných Tata Bojs. I když je vydání naplánováno až na polovinu května, příznivci kvalitního popu se mohou těšit už na 4. duben - toho dne totiž dostanou česká rádia svolení hrát první singl "Virtuální duet", v němž mimo Milana Caise uslyšíme také slovenskou Lindu Hammelovou. V přípravě je i videoklip, který si vzal na paškál režisér Jakub Kohák (podepsaný pod loňskými Anděly oceněným "Attention Aux Hommes!").

Dvanáct skladeb obsahující novinka "Nanoalbum" má být pojata jako jeden příběh několika postav. Co konkrétně bude vyprávět, muzikanti prozradit nechtějí, půjde však prý o kombinaci sci-fi, low-fi, krimi a romantiky okořeněné komediálními prvky. "Jsme si vědomi úskalí, které takový záměr přináší a snažíme se jich vystříhat. Musím říct, že už jsme toho vystříhali opravdu hodně," praví na webu kapely Mardoša a dodává: "Děj se z určité části odehrává v takzvaném nanosvětě - v nepředstavitelně malých rozměrech uvnitř lidského těla, ve němž jezdí malincí nanoboti podobní ponorkám, které zvenku řídí člověk - nanopilot." Dalším, zatím stále platným záměrem je k limitované edici alba přibalit knihu, která by s příběhem korespondovala; autorem textu bude Mardoša, o ilustrace se postará Milan Cais.

Řečeno spolu s Mardošou - pokud ve snaze vystříhat se úskalí Tata Bojs nevystříhají zcela vše, "Nanosvěta" se dočkáme 17. května; o několik dnů později - 21. a 22. května - proběhne křest desky v Divadle Archa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY