Norah Jones i Usher už slaví měsíc na čele amerických žebříčků

12.03.2004 20:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Další týden pro "Feels Like Home" Norah Jones a "Yeah!" Ushera, Ludacrise a Lil Jona na čele amerického žebříčku. Pomalu to začíná být nuda, tento týden si na nich zuby vylámaly další novinky. Více v pravidelném komentáří americké singlové a albové hitparády.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Usher
© facebook interpreta
Trio Usher, Lil Jon a Ludacris, ruku v ruce s "Yeah!" slaví měsíc panování nad hlavní americkou singlovou hitparádou Billboard Hot 100. Zároveň vedou i samostatný rapový a hiphopový žebříček. Usherův druhý singl z nového alba "Confessions" má název "Burn", tento týden poskočil o třicet tři míst a už je na prahu třetí desítky. Jestli někdo může sesadit Norah Jones z vrcholu albového pořadí, pak je to jedině tento R&B přeborník. Na dvojce znovu vyčkávají Chingy a J. Weav s "One Call Away". První desítka se otřásla pod náporem tří skladeb, které do ní pronikly poprvé - na osmičce je Jay Z a "Dirt Off Your Shoulder", "My Immortal" Evanescence je nově deváté a na samotném chvostu elity nový singl Britney Spears "Toxic". Nováčkové do první stovky se tentokrát seřadili mezi místa 60. a 70. Nejvýše se dostala novinka grungeové skupiny Hoobastank "The Reason" na příčce 62, country zpěvák John Michael Montgomery má "Letters From Home" o čtyři místa níže a elektronický taneční projekt Frankee je s "F.U.R.B." hnedle za ním a konečně staří známí Blink-182 mají novinku "I Miss You" na sedmdesátce. V žánrových žebříčcích je jedinou změnou nový leader countryového pořadí - Tim McGraw s "Watch The Wind Blow".

Norah Jones - Feels Like Home
© facebook interpreta
Albům znovu vévodí Norah Jones. "Feels Like Home" se pomalu blíží k hranici dvou milionů prodaných desek. Na dvojku povyskočila countryová zpěvačka Jessica Simpson s albem "In This Skin". Prodeji pomohla její účast v show MTV "Newlywed" a také koncertní turné. A to všechno třicet týdnů poté, co deska vyšla. Na trojce jsou stoupající Evanescence a na čtyřce pro změnu klesající Kanye West. Nejvýše postavenou novinku má na čísle 13 rapper Cee Lo Green. Bývalý člen Goodie Mob a častý spolupracovník OutKast má totiž na světě svoji druhou desku "...Is Soul Machine". Další novinku mají na místě 22 The Razor & Tie a jejich kompilace "Tha Down Low," Clint Black vyšplhal s "Spend My Time" o pět příček níže a "Guilt Show" projektu Get Up Kids je 58. Za týden mezi novinkami výběr hitů hiphopového labelu Bad Boy, americké vydání posledního alba U.N.K.L.E., Melisa Manchester a nebo jazzový veterán Wynton Marsalis. Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY