Březnové číslo měsíčníku Music s Chinaski na obalu právě vychází!

07.03.2004 13:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 3/2004
© facebook interpreta
Měsíčník Music, který v letošní anketě Factory Music Awards vybojoval ocenění "nejlepší domácí hudební časopis roku", se právě objevuje na stáncích se svým březnovým číslem.

Na titulní straně najdete MICHALA MALÁTNÉHO (CHINASKI): "Občas na cestách, když jedeme autem a koukám z okýnka, si říkám - co to je, co tady děláš, hraješ snad v nějaký kapele? A přijde mi to zvláštní." Na aktuální turné a pocity zpěváka v kristových letech se ptala Markéta Brchelová-Turková.

V tradičním dvojrozhovoru se tentokrát dozvíte víc o "kosmické" pouti JANY KRATOCHVÍLOVÉ a JIŘÍHO HRUBEŠE. O svém odchodu z České republiky říkají: "Tady nás nikdo nechtěl. Furt nás odněkud vyhazovali. Nemohli jsme se strefit do času a prostoru." Uvidíme, nakolik se do času a prostoru strefí se svým novým albem.

NORAH JONES se rozhodla vydávat své desky na prestižní jazzové značce Blue Note proto, že nechce, aby jí měli lidé díky nějaké "superpropagaci" za chvíli po krk. V rozhovoru s Josefem Vlčkem se ale dočtete i o rodičovské sbírce elpíček, na kterých Norah vyrostla. Zpívat se prý učila s Arethou Franklin.

Fred Durst z LIMP BIZKIT prý drogy nemůže a dokonce si chudák nemůže dát ani lehkou Colu, protože má po kofeinu záchvaty úzkosti. Profil kapely, která 19.3. rozduní pražskou T-Mobile Arenu, připravila Martina Kotrbová.

JURSKÝ PARK: Karlu Krylovi by bylo 12. dubna šedesát let. V průběhu předchozích měsíců vyšly konečně v remasterovaných verzích tři jeho základní desky - "Bratříčku, zavírej vrátka" (69), "Rakovina" (69) a "Maškary" (70). Za životem "básníka svědomí" se ohlédl Josef Vlček.

ZAMĚŘENO: Do třináctého ročníku letos vstupují domácí hudební ceny Anděl. A jako obvykle se o novém ročníku mluví jako o přelomovém. Na chystané změny a historii ankety se "zaměřil" Vladimír Vlasák.

Dálší rozhovory: The Darkness nestíhají (Josef Vlček), Chris Rea: Já hity mít nemusím (Josef Vlček), IMT Smile mají zpoždění (Markéta Brchelová-Turková), Ondřej Trojan (Želary): Americký velkofilm není můj sen (Markéta Brchelová-Turková).

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a Alba roku 1969. A samozřejmě nezbytný příděl recenzí (doporučujeme: 100°C - "Evergreen", Black Eyed Peas - "Elephunk", Courtney Love - "America's Sweetheart" a John Frusciante - "Shadows Collide With People") a soutěží (tentokrát o lístky na koncert Limp Bizkit, turné No Name a dalších 27 CD).

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY