Gothart přichází s Rakija'n'Roll Show

04.03.2004 17:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gothart - Rakija'n'roll
© facebook interpreta
Skupina Gothart v loňském roce oslavila deset let své činnosti vydáním nového, v pořadí již pátého, řadového alba. CD "Rakija'n'roll" představuje kapelu v dosud nejširší sestavě rozšířené o bicí a hostující dechovou sekci, nahrávka je nabita energií balkánské pálenky vetknuté v jeho názvu.

Gothart v současné době připravuje speciální koncertní a scénické provedení alba - Rakija'n'Roll Show. Kapela se rozroste o další hudebníky, program doplní videoprojekce. Tento projekt skupina v letošním roce představí na několika vybraných českých festivalech. Největší změnou oproti standardnímu koncertnímu zvuku Gothartu bude účast dechové sekce ve složení trombón, trubka a baryton saxofon. Skladatel Petr Ostrouchov, který je autorem aranží dechů ve třech skladbách na studiové nahrávce, dostál slovu danému v televizní "Noci s Andělem" a pokračuje ve spolupráci s kapelou. Dechaři se tak objeví v dalších šesti skladbách aktuálního repertoáru. Součástí koncertu bude videoprojekce kombinující živě snímané záběry z vystoupení a další vizuální prvky, obohacením bude rovněž doprovodný světelný design.

Premiéra tohoto unikátního projektu se uskuteční v sobotu 6. března v pražském divadle Ponec. Jako host vystoupí DJ Rádia 1 Martin Juráček aka DJ Gadjo, který program otevře a bude pokračovat po skončení koncertu. V této délce se ovšem Rakija'n'Roll Show na festivalech z časových důvodů neobjeví, takže v Divadle Ponec se bude jednat o zcela specifickou záležitost.

Kromě této speciality Gothart dále připravuje vydání středověkého alba a v plánu je také DVD, které obsáhne celou existenci kapely včetně obrazového materiálu ze křtu CD "Rakija'n'Roll Show" a z připravovaných koncertů v rámci série Rakija'n'Roll Show. Premiéra projektu Rakija'n'Roll Show Show začíná ve 20.00, vstupné je 120,- Kč v předprodejích a 150,-Kč na místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY