Kolem Pantery živo, ta však zvolna odkvétá

27.11.2003 09:56 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Pantera
© Pantera.com
Ačkoli Pantera už pěkně dlouho nevydala žádnou studiovou desku a mnozí se přou, jestli ještě někdy vůbec vydá, členové kapely každou chvíli prohodí v médiích nějakou perlu či založí novou skupinu. Naposledy to byl bubeník Vinnie Paul, který se v rozhovoru pro magazín Revolver pustil do leadera Pantery Phila Anselma. "On chtěl tak moc být undergroundovou ikonou, že čím větší byla Pantera, tím méně se v ní chtěl angažovat," řekl například. Prozradil také, že kolegové nevěděli o Philově závislosti na heroinu. "Když se tehdy v létě předávkoval, myslel jsem, že zkolaboval z vedra. O drogách jsme nic netušili. Jak ho teď vídám v televizi, když mluví o té skupině Superjoint Ritual, říkám si, že by se měl konečně vzpamatovat."

Paulův bratr, kytarista Dimebag Darrell, šel ovšem v pohledu na Panteru ještě dál. V interview pro britský časopis Rock Sound označil kapelu za dávno mrtvou. "Pantera byla mrtvá v tom okamžiku, kdy to začal Phil Anselmo vykřikovat na pódiích po celých Státech," posteskl si. "Nikdy neměl dost slušnosti, aby si o tom s námi pohovořil. Nikdo se na nás neobrátil, takže jsme doma s bráchou seděli a nevěděli, která bije," zlobí se Dimebag. V předchozí promluvě kytarista částečně naráží také na dalšího člena Pantery, baskytaristu Rexe Browna, jenž s Anselmem společně vystupuje v úspěšném projektu Down. "On se Phil možná stydí za to, co s Panterou udělal, ale my jsme na ni hrdí, byla to skvělá jízda," doplnil Darrell.

Jelikož je více než evidentní, že Pantera v brzké době novou desku neudělá, bratři si založili vlastní skupinu Damageplan. Vydání debutového CD "New Found Power" bylo přeloženo na únor. Spoluhráči jim ve formaci jsou basák Bobzilla a zpěvák Patrick Lachman. Nedávno vydavatelství Warner Music připomnělo zašlou slávu dallaské legendy výběrovkou "Reinventing Hell: The Best Of Pantera".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY