Ralph Myerz & The Jack Herren Band ve středu v Roxy

17.11.2003 21:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Roxy
© facebook interpreta
Seskupení Ralp Myerz & The Jack Herren Band, který vystoupí v pražském klubu Roxy ve středu 19. listopadu, pochází z aktuální líhně talentů, norského městečka Bergen, mimo jiné i domova již plně prorazivších Röyksopp a The Kings Of Convenience.

Původně jednorázový projekt DJe Erlenda Sellevolda (aka Ralph Myerz) a jeho přátel, dvojice bubeníků Thomase Lonnheima a Tarjei Stroma, se po úspěchu prvního vystoupení (srpen 1997) přeměnil na plnohodnotný band. Ten již po vlastním nákladem vydaném singlu "A Special Morning" (1999) vydává tentýž rok svůj další singl "Nikita" u domácího respektovaného labelu Telle Records. Po vybrání "Nikity" jako podkladu do nové reklamy firmy Volkswagen a jejím zařazení na mnohé kompilace (jmenujme kupříkladu Dimitri from Paris Playboy Mansion set) podepisuje kapela kontrakt s americkou značkou Emperor Norton Records. U té vydává "A Special EP" (2002), jemuž se dostává uznání a podpory celé taneční scény - ať už od lidí jako Gilles Peterson, LTJ Bukem, Mr. Scruff či rádií obou stran oceánu. Prozatím posledním počinem se v březnu tohoto roku stalo "A Special Album", které je pak, jakožto i ostatní dílka, chytrým koktejlem breaků, tvrdších i měkčích beatů, jazzy momentů, uptempo poppy i snivých nálad, retro překvapeními a spousty dalších vlivů načerpaných kupříkladu z až obskurní sbírky 60s a 70s alb.

Za svými kořeny se však hudebníci ohlížejí nejenom při skládání a jejich živá vystoupení tak bývají označována za mix Thievery Corporation a Kiss. Sami říkaji: "Cítíme jako velmi důležitý aspekt, aby se lidé při naší show bavili. Jelikož jsme vyrostli na Kiss a jiných vlasatých rockových bandách, věříme, že je skvělé mít pyro show." Toto seskupení slibující silný zážitek hudební i vizuální předvede klubu Roxy své vystoupení ve středu 19.11. tohoto roku. Vstupenky na koncert jsou k dostání za cenu 220,- Kč v předprodejních v sítích Ticket Pro a Ticket Stream, cena na místě je 250,- Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY