Swingující Stewart podruhé ve stejné řece

05.12.2003 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky - to v případě Roda Stewarta neplatí. Již podruhé přichází se svéráznou sbírkou coververzí starých populárních písní, tentokrát pod dlouhým názvem "As Time Goes By - The Great American Songbook Vol. 2". Pojďme si zaswingovat!
6/10

Rod Stewart - As Time Goes By - The Great American Songbook Vol. 2

Skladby: Time After Time, I'm In The Mood For Love, Don't Get Around Much Anymore, Bewitched, Bothered & Bewildered (Duet with Cher), 'Till There Was You, Until The Real Thing Comes Along, Where Or When, Smile, My Heart Stood Still, Someone To Watch Over Me, As Time Goes By (Duet with Queen Latifah), I Only Have Eyes For You, Crazy She Calls Me, Our Love Is Here To Stay
Celkový čas: 53:48
Vydavatel: BMG
Devadesát procent recenze na album Roda Stewarta "As Time Goes By - The Great American Songbook Vol. 2" by se klidně dalo opsat z recenze na minulou desku "It Had To Be You... The Great American Songbook" a nic by se nestalo. Přesně před rokem Rod Stewart vyslechl volání svého srdce a udělal si radost albem coververzí starých swingových a jazzových standardů a odedávna populárních písní, jež slýchával již v útlém věku. Bylo to trochu riskantní, za což je potřeba Roda ocenit - přece jen nebylo tak úplně jasné, zda si jeho pokus najde své cílové publikum. Nakonec výsledek předčil i nejodvážnější očekávání.

Ačkoliv kritiky "It Had To Be You..." byly poměrně vlažné, deska byla nominována na Grammy a zaznamenala velmi dobrý komerční ohlas. Říkejme tomu všelijak, třeba nalezení parkety, kalkul či kování želízka za tepla, ale do roka a do dne tu máme pokračování v podobě "As Time Goes By - The Great American Song Book Vol. 2", které mimochodem krátce po vydání prudce vystartovalo na třetí příčku albové hitparády Billboardu. Že by se Rod až tak dobře cítil v dokonale padnoucím obleku a s big bandem za zády?

Což o to, zase se to poslouchá příjemně, měkoučký sound a mírně nakřáplý Stewartův hlas zvou k příjemným chvilkám s lehce jazzovými melodiemi - taková "Smile" je přímo neodolatelná, stejně jako "'Till There Was You" (tu kdysi nahráli i Beatles), ale je to úplně stejné jako minule. Jediná změna je v zařazení dvou duetů s Cher a Queen Latifah.

Co bude dál? Za rok další stejná deska, sázka na jistotu, malá domů? V historickém katalogu je ještě ohromné kvantum nahrávek, které si zpěvák může vzít do parády. Kritikové a zhrzení fandové starého Stewarta můžou prskat, ale bylo by jim to málo platné (stejně jako uživatelům Maca, protože si tuhle desku na svém Applu nepřehrají z důvodu té moc legrační protikopírovací ochrany). Rod povolí hedvábnou kravatu, obejme další blonďatou krásku a hrábne do kapes pro hrst bankovek, co utržil za zpívání oblíbených písní. Vám by nebylo dobře?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY