Peha zahraje v úterý v Paláci Akropolis

16.10.2003 17:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Peha - Experiment
© facebook interpreta
Peha, která zahraje v pražském Paláci Akropolis v úterý 21. října, se na slovenské hudební scéně objevila v dubnu 1997. Po roce hraní, čekání a psaní písniček roztopil ledy šéf vydavatelství Sony Music Bonton SK Robo Sedlák. Slovo dalo slovo, demonahrávky obraz o kapele a výsledkem byl podpis exkluzívní smlouvy.

V roce 1999 vychází debutové album "Niečo sa chystá" a kapela se současně stává objevem roku. Po téměř dvouletém koncertování a skládání nového materiálu vychází na podzim roku 2001 album "Krajinou". Singly "Vaňa plná piraní" a "Hlava vinná, telo nevinné" se zařadily mezi 20 nejhranějších skladeb na slovenských rádiích. Zpěvačka Katka Knechtová navíc získává slovenského Aurela 2001 za nejlepší ženský pěvecký výkon a za sebou nechává i taková jména jako Jana Kirschner či Marika Gombitová.

V letošním roce skupina Peha přichází s novým, již třetím albem "Experiment". První singl "Naoko spím" se již po prvním měsíci stačil vyhoupnout mezi nejhranější skladby ve slovenském éteru. Zároveň s Pehou vystoupí česká kytarovka Ready Kirken.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY