Nalaďte se songem "Best Time" od Helloween na jejich živák "Live In Budokan"

14.10.2024 14:27 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

V letech 2022 a 2023 absolvovali powermetaloví pionýři Helloween mamutí světové turné, na němž se představili nejen v usmířené kompletní sestavě (tedy i s klíčovými členy Michaelem Kiskem a Kaiem Hansenem), ale také s novým albem v zádech. Mezi třiceti zeměmi na třech kontinentech tehdy figurovala samozřejmě i Praha.

Coby připomínku celé šňůry nyní kapela ohlásila koncertní záznam "Live In Budokan". Natočila ho, jak název napovídá, v legendární tokijské hale Nippon Budokan. Helloween se tak stanou první německou skupinou, která zde živák pořídila.

Jako ochutnávku muzikanti zvolili přímočarou skladbu "Best Time", která se objevila na posledním bezejmenném albu. A udělali dobře. Nejenže je záznam plný energie a obrovské radosti muziky, ale sama skladba připomíná vše pozitivní, co ze spojení muzikantů kyne. Nabízí dost prostoru na to, aby se všichni předvedli: vokalisté, kytaristé, krátký štěk dostane i bubeník. Nejedná se o nic objevného, ale dynamické pojetí záznamu baví a na budoucí živák příjemně naláká. A to je asi stejně jejím největším úkolem.

Nahrávka vyjde 13. prosince a kromě nezbytných streamů bude k dispozici i v podobě 2CD, trojvinylu v rozkládacím obalu a fanoušci si budou moci pořídit i obrazový záznam na DVD nebo Blu-ray disku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY