Venku zuří bouře, v hospůdce je klid. "Ulici bičuje déšť" krátí čas do vydání novinky Vladimíra Mišíka

06.10.2024 14:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Animal Music / Zuzana Bönish

Do vydání očekávaného třetího plodu spolupráce Vladimíra Mišíka a producenta Petra Ostrouchova, desky "Vteřiny, měsíce a roky", zbývá už jen necelý týden - vyjde v pátek 11. října. Po klipem doplněné skladbě "Tak dobře" novinku, tentokrát pouze v audio podobě, čerstvě propaguje druhý singl "Ulici bičuje déšť".

Text i hudbu k písni napsal sám Mišík, doprovodné vokály mu zazpíval syn Adam a na dálku přispěla také newyorská zpěvačka Stephanie Alvarenga, která songu dodává soulový nádech. Doprovodnou kapelu tvoří opět Blue Shadows (Josef Štěpánek, Matěj Belko, Martin Novák a Petr Ostrouchov), doplněná o hosty - pedal steel kytaristu BJ Colea, varhaníka Ondřeje Pivce, kytaristu Lukáše Martinka, pianistu Jana Steinsdörfera a hráče na perkuse Michito Sancheze.

Mišík ve skladbě posluchače zavádí do své oblíbené hospůdky na pražské Letné, kde se zastavil čas. Venku zuří vichry a bouře - ty skutečné i pomyslné -, ve Vegu se dál točí hladinky a s kumpány se vedou řeči o životě. Sedmasedmdesátiletý zpěvák, který musel před časem pověsit koncertování na hřebík, ale i nadále pokračuje v nahrávání jedné povedené desky za druhou. V písni "Ulici bičuje déšť" působí pěvecky velice uvolněně a pohodově opřený o skvěle šlapající partu muzikantů za zády.

Album "Vteřiny, měsíce a roky" vychází 11. října, k dispozici bude na CD, digitálně a dvojLP s bohatou fotografickou přílohou. Pro fajnšmekry je připravená limitovaná edice vinylu vyrobená pomocí speciální jednokrokové lisovací technologie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY