Paulie Garand & Kenny Rough se po deseti letech vracejí na molo. Právě vyšlo jejich společné album "MOLO II"

04.10.2024 17:22 - Tisková zpráva | foto: Radek Kudláček

Když před deseti lety vyšlo album "Molo", způsobilo na české rapové scéně solidní vlny a dva nerozluční liberečtí parťáci Paulie Garand & Kenny Rough s ním neochvějně zakotvili v první lize tuzemského hip hopu. Ačkoliv od té doby oba vydali spoustu společných i sólových desek a dalších projektů, kterými na úspěch "Mola" navázali, během posledních let se pozvolna začaly rodit plány na přímé pokračování v podobě druhého dílu - "MOLO II".

Vyzbrojeni deseti lety nových zkušeností, zážitků a skills, stále však věrni své identitě, přináší Paulie & Kenny novou desku jako oslavu své dlouhé společné PG X KR cesty. Studiové práce na nahrávce započaly zkraje roku 2024 a po intenzivní půlroční dřině prošlo konečným sítem patnáct tracků, z nichž dva ("Proud" a "Erupce") už měli fanoušci možnost slyšet jako singly.

"Moje mise nekončí, přede mnou sál plnej vás, duší, díky kterejm tu nestojim sám..."

Mezi hosty u mikrofonu se objevují jména jako Ben Cristovao, Ego, Supa nebo labeloví kolegové MC Gey a Rest. A stejně jako na prvním "Molu" se ke slovu dostal i dětský sbor ZUŠ Jabloňová Liberec. Po produkční stránce přidali ruku k dílu Under My Pillow, Jakub Lenz, Tomáš Rothschedl a Štěpán Urban z Paulieho acoustic bandu.

Nemalá pozornost byla věnována i vizuální podobě alba, kde důvěru dostali grafička Kate Bohemia a fotograf Radek Kudláček. Vizuál prvního klipu "Proud" s Restem režíroval Ondra Kudyn a už nyní je jisté, že nešlo o poslední videoklip k desce.

A jak by sami autoři uvedli svou novou studiovku? "Město, co spí, se zase pomalu probouzí, po deseti letech připlouváme zpátky na molo, deset let příběhů, co se valí jako vlna mezi vás. Tohle naše nový album je jen začátkem další kapitoly. Zdravíme všechny naše lidi, pomalu přistupte, za chvíli budeme vyplouvat..."

Album Paulieho Garanda a Kennyho Rougha "MOLO II" je k dispozici na YouTube i všech streamovacích platformách a k dostání také na CD, ke kterému brzy přibude i vinyl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY