Metalová legenda Saxon přiveze do Prahy smršť pekla, ohně a ocele

01.10.2024 17:51 - Tisková zpráva | foto: Lea Stephan

Absolutní heavymetalová legenda. Jinak Saxon popsat nejde. Jestli něco je, nebo není legenda, určují nejrůznější parametry, tady ale není potřeba nijak diskutovat. Kdyby vás napadlo cokoliv, zaručujeme, že Saxon to prostě a jednoduše naplňují. Oceňované desky, tisíce odehraných koncertů, miliony poslechů na streamovacích platformách, stejně jako miliony zhlédnutí videoklipů. V neposlední řadě taky pořád umí nové věci a dokazují to na aktuální desce "Hell, Fire and Damnation".

Přijďte se 19. února 2025 do Lucerna Music Baru přesvědčit, že ze Saxonu energie nevyprchala ani po dekádách a že heavy metal pořád žije. Vstupenky za 890 Kč pořídíte od středy 2. října 10:00 na musicbar.cz a goout.net. Vstupenky na místě budou stát 990 Kč.

Naposledy Saxon Prahu navštívili jako speciální hosté Judas Priest. A že byli hodně speciální. Předvedli naprosto famózní show a není se tak čemu divit, že fanoušci zatoužili po jejich plnohodnotných koncertech. Ti, kteří Saxon viděli a především ti, kteří tu možnost neměli. A tak je tady "Hell, Fire And Steel" evropské turné, během kterého se představí nejen nová deska, ale vzdá se hold i té nejklasičtější "Wheels of Steel", která příští rok oslaví neuvěřitelných 45 let.

Pro Saxon byla deska "Wheels of Steel" průlomová. Spousta hudebních novinářů ji označuje za TO ALBUM, které musí každý metalista znát a mít. Má grády od začátku do konce, je nakažlivé, plné nejrůznějších hutných riffů, díky kterým od sebe snadno rozeznáte jednotlivé pecky - tak originální jsou. "Motorcycle Man", "747 (Strangers in the Night)", titulní skladba "Wheels of Steel" - nejen tyto, ale všechny skladby z téhle zcela zásadní desky Saxon během nadcházejícího turné přehrají. A chystají toho mnohem víc.

Zpěvák kapely Biff Byford k tour říká: "Jsme nadšení, že míříme zpět do Evropy a chceme při té příležitosti nabídnout fanouškům něco speciálního. Bylo fantastické jet tour s Judas Priest a chtěli jsme tu energii a ducha těch koncertů přenést dál, do naší vlastní šňůry. A co je lepší než přehrát album, které nás vystřelilo do světa, v celé jeho kráse? Budeme hrát samozřejmě i naši tradiční sadu hitů a další fanoušky oblíbené tracky, stejně jako věci z nového alba 'Hell, Fire And Damnation'."

Je na co se těšit, tak si nenechte tuhle obsáhlou a jedinečnou show ujít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY