Oneohtrix Point Never překládá světové turné včetně koncertu na festivalu Prague Sounds na rok 2025

30.09.2024 17:13 - Tisková zpráva | foto: se svolením Oneothrixe Point Never

Audiovizuální kouzelník a jedna z největších osobností současné experimentální elektronické scény Oneohtrix Point Never překládá své podzimní světové turné včetně koncertu na festivalu Prague Sounds plánovaného na 7. listopad do prostoru Archa+ na rok 2025. Přesný termín vystoupení příští rok je v tuto chvíli v jednání a pořadatelé festivalu jej oznámí co nejdříve. Zaplacené vstupné bude automaticky vráceno na účet kupujících.

"Bohužel z důvodu smluvních závazků, které jsou mimo kontrolu umělce, musíme odložit koncert Oneohtrix Point Never v Praze 7. listopadu. Je nám to nesmírně líto, nejde o něco, co by hudebník dělal s lehkým srdcem, ale za současných podmínek nemáme jinou možnost. Turné překládáme na rok 2025, kdy se těšíme na shledanou. Omlouváme se velmi za způsobené potíže," stojí ve vyjádření umělce. S velkou omluvou a prosbou o pochopení se připojují i pořadatelé festivalu Prague Sounds.

28. ročník mezinárodního festivalu Prague Sounds, který proběhne letos od 3. do 20. listopadu v Praze, přiveze na devíti koncertech velká světová jména jazzu, soudobé vokální hudby, elektroniky, alternativního hip hopu i world music, české premiéry a unikátní jednorázové projekty. Přijede jeden z největších saxofonistů posledních čtyřiceti let a trojnásobný držitel Grammy Branford Marsalis se svým virtuózním kvartetem, nekompromisní londýnská saxofonistka Nubya Garcia nebo excelentní klavírista Tigran Hamasyan propojující jazz s arménskou lidovou hudbou.

Americký alternativní rap se strhujícími hlasy i angažovanými texty budou reprezentovat Moor Mother, billy woods a McKinley Dixon. Živelný jihoafrický violoncellista Abel Selaocoe s britským ansámblem soudobé hudby Manchester Collective nabídne v české premiéře zážitek bez žánrových hranic na pomezí klasiky, jazzu a africké world music. Rovněž poprvé u nás vystoupí průkopnický americký vokální soubor Roomful of Teeth s kompozicí "Partita for 8 Voices" skladatelky Caroline Shaw oceněnou Pulitzerovou cenou.

Prague Sounds také přichází s dvěma novými původními festivalovými projekty - zpěváci David Koller a Richard Müller vzdají na jediném koncertě v Rudolfinu poctu Karlu Krylovi. Poprvé také proběhne kurátorovaný večer s výjimečnými mladými českými a slovenskými talenty. Letos na něm ve výběru umělkyně Katarzie zahraje slovenská dvojice Lash & Grey a české písničkářky Nika a Johanela.

Podrobné informace ke koncertům a vstupenky jsou k dispozici na webu praguesounds.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY