O5 a Radeček přicházejí s novým albem "HoraLove"

28.09.2024 17:49 - Milan Menčík | foto: BrainZone

O5 a Radeček se postupně etablují v headlinery domácích festivalů a v kapelu, která hojně zní naším éterem. Hity "Hory", "Romantický smyčce" či "I tak to za to stojí" najdeme na novém řadovém albu, které vyšlo v pátek 27. září pod názvem "HoraLove". Točilo se v Hansa Studios Berlin, produkci si vzal na starost Greg Haver.

"Se zahraničními producenty jsme už v minulosti pracovali, ale s Gregem Haverem to bylo jiné. Je skvělý, progresivní, cool, ale v něčem přece jen stará škola. To se projevilo například v tom, že nás po dlouhé době dostal do studia zase všechny dohromady, zavřeli jsme se a týden intenzivně makali a točili celá kapela spolu. Také výsledný sound je napůl moderní, fresh a napůl je v písních stará dobrá rocková špína," popisuje spolupráci Tomáš Polák.

Možnost natáčet v Berlíně byla dalším ze splněných snů skupiny. "Mít možnost natáčet ve studiu, kde své desky nahráli U2, Depeche Mode nebo David Bowieho, je pro kluky ze Šumperka něco neskutečného. Ale Hansa nežije jen ze své bývalé slávy, naopak, je to pořád moderní, špičkově vybavené studio, které využívají ty největší současné kapely. Pár týdnů před námi tam natáčeli třeba Coldplay nebo BTS. Byl to zvláštní pocit nahrávat na klavír, na který před námi hrál Chris Martin," dodává Polák.

I producent, který stojí pod posledními alby Chinaski, si spolupráci pochvaluje: "Pracovat s kapelou O5 a Radeček na albu 'HoraLove' pro mě bylo velkou radostí. Prožili jsme neuvěřitelně kreativní týden při nahrávání jejich krásných, promyšlených a návykových písní. Jsem hrdý na to, čeho všeho skupina dosáhla, a jsem přesvědčený, že tuto desku si spousta lidí zamiluje."

Devítiskladbovou kolekci muzikanti představí na turné, které odstartuje 25. října v Hradci Králové a skončí 16. února v pražském Obecním domě vystoupením s Moravskou filharmonií. Na deseti zastávkách bude speciálním hostem Thom Artway. Kapela také před pár dny uspořádala speciální online koncert, jehož výtěžek půjde na pomoc zasaženým povodněmi. Přehrát si jej a stále přispět můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY