Oblíbené indiefolkové duo Amistat se vrátí do Prahy

26.09.2024 16:58 - Tisková zpráva | foto: Amistat

Amistat se po vyprodané show v Lucerna Music Baru vrátí do Prahy. Kombinací neotřelého popu, indie a folku potěší bratrské duo české fanoušky 5. června 2025, tentokrát v prostorech Archa+, kam kromě skvělé show přivezou také očekávané EP.

Inspirováni kapelami jako Kodaline, Kings Of Convenience či Benem Howardem, bratři Jan a Josef Prasilovi dělají hudbu, která se dotkne nejednoho srdce. Nabízejí jemné, přesto intenzivní melodie, nenahraditelnou harmonii a sourozenecké pouto, které jen umocňuje celkový prožitek z jejich tvorby.

"Amistat zapouzdřují čisté lidské emoce do dojemné upřímnosti, která s posluchači hluboce rezonuje," napsal o kapele hudební magazín Rolling Stone. Ve svých textech otevírají témata zranitelnosti, psychických problémů, ale také světlých i temných stránek života. Ty působí v kombinaci s poklidnými melodiemi jako pohlazení po duši.

"Jako dvojčata spolu pochopitelně trávíme od dětství hodně času. Občas nám přijde, jako bychom byli jeden člověk. Tahle naše blízkost se promítá do hudby, kterou tvoříme, ale i do našeho vystupování. A lidé z nás tohle propojení cítí," řekli bratři Jan a Josef v rozhovoru pro zahraniční publikaci NDP.

Netají se ani tím, že neradi stojí na místě. Každá jejich deska je obohacena o nové efekty a nástroje, přesto si zachovává typické prvky jako andělsky znějící harmonie, akustické kytary či klavír. Na březen 2025 Amistat chystají zbrusu nové, dlouho očekávané EP. Nejen s ním zamíří na evropské turné, které nemine ani Prahu. Nenechte si ujít show bratrů, kteří dělají hudbu s nevídanou láskou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY