Na nové desce Bena Cristovao "Spektrum" zpívají David Koller, Richard Müller i Anna Vaverková

20.09.2024 11:57 - Honza Balušek | foto: Pavla Hartmanová

Necelý rok od svého loňského alba "Zvíře" vydal Ben Cristovao v pátek 20. září novou kolekci nazvanou "Spektrum". A chce jí mimo jiné dokázat, že stále umí překvapit, třeba jen výběrem hostů a spolupracovníků.

Ben Cristovao - Spektrum
© Championship Music
Už první singl, "Lajf" s Annabelle, a druhý, "Heartbreaker", na němž se podíleli Mirai Navrátil a David Koller, ukazovaly, že Cristovao tentokrát půjde alespoň trošku jinou cestou. Kompletně česky nazpívanou novinku nahrával v Berlíně, Praze a Bratislavě, a i když její velkou část produkoval Josef Bieniek neboli Enthic, u několika písní najdeme i jména jako fiedlerski, Gosha Boggi, Liam Blomqvist či Jan P. Muchow. Právě posledně zmíněný měl na starosti práci na songu "Nekonečno", v němž se k Benovi připojil Richard Müller. Navíc se na písničce podílel skladatelsky a producentsky také Ondřej Brzobohatý.

Mezi hosty se na "Spektru" objevují i Paulie Garand či zpěvačka Anna Vaverková, která se pohybuje v úplně jiné části domácí hudební scény. Ta ke spolupráci na skladbě "Člověk" řekla: "Potkali jsme se s Benem na jeden den v Berlíně. Každý s odlišným hudebním backgroundem. Shodli jsme se, že by bylo super zkusit žánr, který jsme do té doby ani jeden nedělal. Zapnuli jsme v našem studiu Roland Rhytm 77 drum machine a vznikla tahle bossa nova písnička."

Vzhledem k tomu, že Ben Cristovao chystá na 7. června 2025 svůj dosud největší sólový koncert v pražské Fortuna Areně, dá se předpokládat, že minimálně s několika hosty na desce se potkáme za pár měsíců i naživo.

Tracklist alba "Spektrum" je následující: Vedle tvý mamky (MotherF*cker), Krásnej den (Intro), Krásnej den feat. Paulie Garand, Lajf feat. Annabelle, Kartáček, Heartbreaker feat. Mirai, David Koller, Múza, Opravdový, Dokonalý pár feat. David Koller, fiedlerski, Až tu nebudu já, Člověk feat. Anna Vaverková, Nekonečno feat. Richard Müller.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY