Bratři vysílají do světa druhou desku "Escape"

20.09.2024 13:49 - Dan Hájek | foto: Filip Kůstka

Skoro tři roky jsme si museli počkat na následovníka prvotiny "Two Minds". Ondřej a Jiří Veselí, tedy Bratři, po celou dobu v tvůrčí rovině nijak nepolevovali, a tak po sérii singlů nyní přichystali novinku nazvanou "Escape". Na ní své místo získaly i dříve vydané kompozice "Ayra" či "Lost Juno" - videa k nim si můžete pustit pod článkem.

Novinka by dle hlavních aktérů měla posluchačům představit promyšlený koncept plný kontrastů a provede je členitou hudební cestou, na které čeká nemálo nečekaných zvratů. Jednotlivé skladby se rozvíjejí od jejich vnímání techna, progresivního techna, glitche, experimentálnějších ploch a roztančeného idmka. Tato žánrová pestrost jim taktéž umožnila důmyslnější práci se samotnými texturami, náladami a posun do nových dimenzí. Finální mix kolekce vznikal pod taktovkou německého producenta a zvukového inženýra Hannese Biegera.

"Snažíme se čerpat inspiraci z kontrastů, které nabízí rozdíl mezi rušným městským životem a tím, jak na nás působí klid přírody. Právě tuto různorodost se snažíme promítnout do našich tracků, kde se prolínají syntezátorové zvuky a melodie s prvky sound designu," vystvětluje i za svého bráchu Ondřej.

Album "Escape" je již k dispozici na digitálních platformách, fyzicky jej seženete pouze na limitovaném vinylu. Bratři pro něj připravili tuto desítku skladeb: Lost Juno, Ayra, Neon, Blocks, II, Int3rlude, Gilda, Lobster, Soil, Reaktor. Slavnostní křest kolekce proběhne ve čtvrtek 7. listopadu v pražském Paláci Akropolis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY