Jamie Cullum se v květnu vrátí do Prahy

19.09.2024 16:03 - Tisková zpráva | foto: Charles Agall

Jamie Cullum je celosvětově uznávaný zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista, který je považován za jednoho z nejvšestrannějších a nejinovativnějších hudebníků své generace. Je známý jak unikátním spojováním jazzu, popu a rocku, tak i svým charakteristickým hlasem a nezkrotnou dynamikou, kterou přináší na všechna svá živá vystoupení.

Pokud jste zažili jeho neuvěřitelné koncerty na Colours of Ostrava v letech 2009 a 2013 nebo v pražském O2 universu v roce 2022, jistě nám dáte za pravdu, že na tohoto drobného britského klavíristu jen tak nezapomenete. Nyní se tento výjimečný hudebník a showman vrací do pražského O2 universa, kde vystoupí 27. května 2025 a uvede také nové skladby ze svého připravovaného desátého studiového alba.

Jamie Cullum během své více než pětadvacetileté hudební kariéry změnil mnoha lidem názor na jazz, který s vytříbenou lehkostí spojuje s popem a rockem. Jeho průlomová deska "Twentysomething" se stala jedním z nejprodávanějších alb všech dob ve Velké Británii. Od vydání svého debutu "Heard It All Before" v roce 1999 Cullum koncertuje po celém světě. Jeho legendární vystoupení zažili návštěvníci ve více než čtyřiceti zemích a na pódiích festivalů od Glastonbury přes Coachellu až po Fuji Rock v Japonsku.

Cullum vydal již devět studiových alb a to desáté je právě na cestě. Jeho kariéra zahrnuje mnoho ocenění, včetně nominací na Grammy, Zlatý glóbus a Brit Awards. Není žádným tajemstvím, že prodal více nahrávek než kterýkoliv jiný britský jazzman v historii. Mezi jeho nejprestižnější ocenění patří cena Ivor Novello Award za nejlepší píseň, což je jedno z největších ocenění v oboru, o kterém rozhodují samotní skladatelé. Jeho hudba se objevila také ve filmech jako "Gran Torino", "Bridget Jones: S rozumem v koncích" nebo "Králové zlodějů".

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zažít naživo jednoho z nejlepších světových koncertních hudebníků! Prodej vstupenek v sítích Ticketportal a Ticketmaster odstartuje v pondělí 23. září 2024 od 9.00 hodin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY