Škwor připomene výročí oslav pětadvaceti let nadupaným živákem

17.09.2024 14:21 - Tisková zpráva | foto: Tomáš Škopek

Ještě než se Škwor letos v prosinci vrátí do pražské haly O2 universum na tři po sobě jdoucí koncerty, naplánované na 20., 21. a 22. prosince, nachystal výlet zpět v čase na místo činu. K prvnímu výročí loňského vyprodaného dvojkoncertu, na němž kapela společně s fanoušky oslavila 6. a 7. října 2023 čtvrtstoletí existence a pokřtila nové album "Sobě věrnej", vyjde 4. října koncertní záznam "25 let".

K dispozici bude coby třídiskový digipack (2CD+DVD) se speciální vloženou kartou s podpisy členů a unikátním kódem ke stažení videopodoby koncertu až ve 4K kvalitě i v digitálních formátech. Že je rozhodně na co se těšit, naznačuje live klip k songu "Vlci v koutě" s hostující Gabrielou Gunčíkovou.

Škwor - 25 let live
© Supraphon
"Gábinu jsme neviděli od koncertu v Inchebě, kde si s námi zazpívala píseň 'Vzácnej je nám'. Nápad pozvat ji po deseti letech vzniknul vlastně úplně náhodou, když sdílela na svůj instagramový účet videovzpomínku na zmíněný koncert a my jsme jí to okomentovali, jestli by si to s námi nechtěla zopakovat. Souhlasila, spojili jsme se a začali jsme domlouvat všechny podrobnosti. Tentokrát už to nebylo tak snadné jako před deseti lety, protože Gábina trvale bydlí v USA. Kvůli fanouškům ale přiletěla, zazpívala si s námi píseň 'Vlci v koutě' a ještě nám spolu s klukama z Kabátu a Harleje pokřtila naši novou desku 'Sobě věrnej'. Nakonec tedy z jednoho komentáře na sociální síti vznikla skvělá věc," vysvětluje frontman skupiny Petr Hrdlička, jak došlo dekádu od prvního společného vystoupení na další pokračování právě loni v O2 universu.

"Vlci v koutě" jsou ale jen drobnou ochutnávkou toho, co od živáku čekat. O výpravnosti celé akce (i jejího audio a videozáznamu) leccos napovídá fakt, že - jak kapela podotýká - první přípravy započaly více než rok před daty konání a podílelo se na nich více než sto lidí. Ti společně se čtveřicí Hrdlička, Kmec, Pelc, Chudan strávili nespočet hodin plánováním těch nejmenších detailů i jejich následnou realizací, od stage designu přes světla, projekce, pyroefekty až po zvuk i řadu dalších věcí.

"Bez každého jednoho člena našeho týmu by se taková událost nemohla nikdy uskutečnit. Když je po všem, vždycky si říkáme, jaká je škoda, že už je to za námi. Naštěstí jsme si koncert k pětadvaceti letům nechali natočit a díky 2CD+DVD se nám i fanouškům tenhle zážitek pomyslně zakonzervuje," dodává basák Tomáš Kmec.

"Hned jak jsme spustili předprodeje, věděli jsme, že to bude velký. Během prvních několika týdnů se prodalo opravdu značné množství vstupenek, což nás neskutečně nakoplo a motivovalo. Obavy, aby neselhala technika a všechno klaplo, jak má, samozřejmě vždycky jsou, ale to už k tomu tak nějak patří. Fanoušci do toho každopádně šli od začátku s námi. Oba koncerty se s předstihem vyprodaly, takže to byla oslava kapelních narozenin, jak se patří. Po vyprodané O2 areně jsme si tak odškrtli další pomyslný milník," ohlíží se Hrdlička za loňskou oslavou čtvrtstoletí a jedním dechem dodává: "No a letos si to dáme v O2 universu pro jistotu třikrát. Chystáme velkou show a taky nějaká překvapení, takže si to určitě nenechte ujít!"

Dodejme, že pokud by to náhodou bylo pro někoho do metropole na sklonku prosince daleko, trojáku v O2 universu budou předcházet ještě dva samostatné koncerty, z nichž ten první bude hostit 15. listopadu Sportovní hala Most a druhý pak proběhne 13. prosince v třinecké Werk Areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY