teepee vydali třetí studiovku "Blue Moon Rising", zavedla je do více osobní roviny

16.09.2024 08:36 - Hana Bukáčková | foto: Manuel Kaupp

Původně plzeňská formace teepee, jeden z objevů roku 2016, vydala po čtyřleté odmlce svou třetí desku. Dva roky práce a pendlování mezi Prahou a Berlínem se zhmotnily do novinky "Blue Moon Rising". Najdeme na ní osm písní a vyšla opět ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem a berlínským labelem SPRINGSTOFF. Podle muzikantů vznikla s lehkostí a touhou experimentovat.

Od poslední řadovky prošlo autorské duo ve složení Tereza Lavičková a Miroslav Patočka velkými životními změnami, například v oblasti vztahů či přechodem ze studentského života do toho pracovního. To vše se do písňového obsahu promítlo. Protagonisté nás proto povedou od temnějších témat jako deprese či osobní strasti ke světlejším momentům, vztahujícím se k jejich přátelství, které se čím dál více utužuje.

"Od řady společenských témat jsme se posunuli spíše do osobní roviny. Celkově je dle mého názoru nové album více kompaktní, a to jak z hlediska poslechu a výběru písní, tak z hlediska zvuku. Téma přírody je ale například něco, co v naši tvorbě i vizuálu přetrvává. Co se týče našich hlasů, napříč deskou zpíváme více spolu než kdy jindy - a z toho mám opravdu velkou radost," říká k novému materiálu Tereza. Ta se poprvé zhostila i produkce dvou songů, jedné se ujal bývalý člen projektu badfocus.

Album podporuje také nové video k písni "Breathe Out", které si můžete přehrát pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY