- musicserver.cz">

U Oasis všechno dobrý. Liam už nebude bráchovi nadávat do "brambor"

09.09.2024 13:44 - Honza Balušek | foto: Simon Emmett

Zatímco ty (relativně) mladší ročníky utírají poslední dny slzy nadšení z comebacku Linkin Park se zpěvačkou Emily Armstrong za mikrofonem, ty (relativně) starší posluchače nejvíce dojalo usmíření bratrů Gallagherových a koncertní návrat Oasis. I když v druhém případě mohou prozatím jásat hlavně jejich domácí příznivci.

Ačkoli prodej vstupenek na dosud sedmnáct ohlášených ostrovních koncertů neproběhl zrovna nejlépe, dynamická tvorba cen a vyhazování fanoušků z fronty kvůli mylnému označení za boty řešili i vysoce postavení politici, v táboře nečekaně opět fungující kapely se vše jeví více než skvěle.

Na síť X se totiž po krátké pauze spojené s promem reunionu a nadcházejících vystoupení vrátil Liam Gallagher a kromě svých typických vtipných hlášek trousí informace, které fanouškům musejí zrychlovat tep. Nelze mu sice vždy vše věřit, ale vypadá to, že Oasis na turné nevyjedou jen se starými hity, ale také s novým albem za zády. A to už možná dokonce natočili.

Radovat se mohou také všichni ti, kdo doufají, že veškeré rozepře bratři urovnali a skupinu čeká další, pokud možno dlouhá část její kariéry. Mladší z bratrů se totiž mimo jiné svěřil, že už v žádném případě nebude Noela online urážet. A vynechá i svůj oblíbený a opakující se vtípek, kdy jej označoval za "bramboru".

Nové šance se dočkají alespoň někteří z posluchačů, kteří se na turné marně snažili koupit lístky a čekali hodiny ve frontě. Formace speciálně pro ně přidala dva koncerty v londýnském Wembley, které odehraje 27. a 28. září 2025. Vstupenky na ně budou moci získat pouze ti, kdo zaregistrovaní čekali u Ticketmasteru a vstupenky na reunionová vystoupení nezískali. Že ale poptávka opět převýší nabídku, je jasné snad všem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY