Brad Delson částečně couvá z comebacku Linkin Park. Chce se věnovat rodině

07.09.2024 16:49 - Jan Trávníček | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Ještě ani neuschl inkoust na našem rozsáhlém materiálu věnujícím se minulosti, současnosti a budoucnosti Linkin Park a už tady máme další důležitou zprávu z jejich tábora. Kytarista Brad Delson se totiž jen pár hodin po ohlášení návratu na scénu částečně stahuje z comebackových aktivit skupiny. Konečně tak víme, proč na prvním comebackovém koncertě místo něj na kytaru hrál najatý muzikant Alex Feder, který na hudební scéně vystupuje pod pseudonymem Still A Great Night.

"Jsem nadšený, že můžu sdílet tuhle zprávu se světem. Uvedení naší vize k životu je vyvrcholením mnoha zvratů a obratů, jak pokračujeme na naší jedinečné společné cestě jako kapela. Nemohli bychom to udělat bez víry v to, co je možné, i když se věci zdají nemožné; bez schopnosti se navzájem poslouchat, zvlášť ve chvíli, kdy jsou emoce hluboké. A také bez podpory a lásky všech kolem nás. Děkuji, děkuji.

Mám v úctě k Emily a Colina pro jejich talent, vášeň a partnerství. Hluboce děkuji všem mým kolegům ze skupiny za jejich pokoru, tvrdou práci a přátelství. Vždy jsem se cítil hluboce spojen s našimi živými vystoupeními a jsem na ně hrdý. Během let jsem si uvědomil, že se mi nejvíce daří, když aktivně pracuji se svými spoluhráči v zákulisí - ve studiu, když spolupracuji na naší nové hudbě a pomáhám budovat naši živou show.

Jsem tak hrdý na všechno, co spolu i nadále tvoříme. I když v této nové kapitole nebudu vystupovat na turné, jsem velmi nadšený, že mohu představit Alexe - mého milého zástupce na cestách. Alex je hudebník světové třídy, laskavý a přemýšlivý přítel a my jsme opravdu šťastní, že bude přispívat svým jedinečným talentem do našeho linkinovského vesmíru.

Náhled čerstvýma očima, upřímné uznání a oddaná týmová práce nás přivedly k tomuto výjimečnému okamžiku. Výsadu sdílet s vámi naši kreativitu. Děkujeme, že jste se k nám na této cestě připojili."

Trošku matoucí vyjádření na sociálních sítích nakonec pro fanoušky znamená následující - Delson je coby otec tří dětí (narozeny v letech 2008, 2010 a 2012) a majitel relativně nově nabyté rezidence v Los Angeles nadále součástí skupiny. Na novém albu najdete jeho nápady. A na případných dalších deskách se bude podílet pravděpodobně také. Jen už ho s jeho ikonickými retro sluchátky a omlácenou oranžovou kytarou neuvidíme při promo aktivitách ani nadcházejících vystoupeních kapely. Bohužel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY