Powerwolf na albu "Wake Up The Wicked" dál těží ze svého úspěšného receptu

08.09.2024 09:30 - Ondřej Hricko | foto: Vdpictures

Němečtí vlčáci Powerwolf potřebovali na přípravu nové desky dobré tři roky, pokud tedy nepočítáme porůznu seskládanou kolekci bonusů či rarit vydanou loni v dubnu pod názvem "Interludium". Jak se novinka "Wake Up the Wicked" ozdobená cover artem od slovenské umělkyně Zsofie Dankové povedla?
8/10

Powerwolf - Wake Up The Wicked

Skladby: Bless 'em With the Blade, Sinners of The Seven Seas, Kyrie Klitorem, Heretic Hunters, 1589, Viva Vulgata, Wake Up the Wicked, Joan of Arc, Thunderpriest, We Don't Wanna Be No Saints, Vargamor
Vydáno: 26.07.2024
Celkový čas: 37:01
Vydavatel: Napalm records

Powerwolf společně se svými švédskými kolegy Sabaton dál vládnou současné melodické metalové scéně a nadšení svých fanoušků přiživují pravidelným vydáváním nového materiálu. A asi nikdo z nich neočekává, že by na deváté (s "Interludium" desáté) studiovce "Wake Up The Wicked" mělo dojít k nějaké zásadní změně kurzu. A tihle všichni by měli pravdu. Powerwolf dál sázejí na osvědčený koktejl složený z hymnických refrénů, historických témat, gotické atmosféry a opulentního zvuku.

Pokud proto pomineme kritiku jedoucího kolovrátku, můžeme ocenit celou plejádu vypilovaných metalových hitů. kterých oproti předchozí řadovce "Call Of The Wild" výrazně přibylo. Schopnost kapely přijít s peckou, kterou bude rázem zpívat celá aréna, je neuvěřitelná. Na novince můžeme ukázat na epický otvírák "Bless 'em With the Blade", který i přes kratší stopáž nabídne pravý hymnický heavy metal se vším, co k žánru patří.

Na "Heretic Hunters" si Powerwolf zase lehce pohrávají s folkovými kulisami a trochu historického exkursu si posluchači užijí v chytlavých písních "1589" a "Joan of Arc". To vše produkčně vyladěno do nejmenšího detailu Joostem van den Broekem a nazpíváno charismatickým Attilou. Pro vášnivé fanoušky melodií a kytar znamená letošní nahrávka exkluzivní oslavu žánru. Byť za cenu nulové progrese.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY