Vedlejšák Green Day, kapela Pinhead Gunpowder, vydá po sedmadvaceti letech nové album

07.09.2024 07:57 - Honza Balušek | foto: 1-2-3-4 Go Records

Pinhead Gunpowder, vedlejší projekt členů Green Day, oznámil po neuvěřitelných sedmadvaceti letech nové album. Skupina, kterou tvoří Billie Joe Armstrong, Jason White (koncertní kytarista GD), basák Bill Schneider a bubeník Aaron Cometbus, vydá svou druhou řadovku s názvem "Unt" 18. října.

Formace vznikla na začátku devadesátých let a její debutová kolekce "Goodbye Ellston Avenue" se k posluchačům dostala v roce 1997. Kapela nedávno sdílela na sociálních sítích fotografii všech členů a logo vydavatelství 1-2-3-4 Go! Records, čímž naznačila návrat. Pilotní singl z avizované studiovky, který nese stejný název jako deska, je první novou skladbou formace po šestnácti letech. Poslechnout si ho můžete níže.

Pinhead Gunpowder uvedli, že od roku 2010 hráli hudbu hlavně pro sebe a neplánovali nové album. Prostě si jen občas pro radost zahráli. Přestože členové měli a mají různé projekty a rodiny, nakonec našli čas i na vytvoření druhé desky.

Najdeme na ní tyto skladby: Unt, Difficult But Not Impossible, Scum Of The Earth, Oh My, Nothing Ever Happens, Draw It In, Shine, ¡Hola Canada!, Here Goes The Neighbourhood, Mumbles, Green, Chowchilla, Trash TV, Song For Myself.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY