Robert Křesťan & Druhá tráva natočili píseň "Zůstaň" uprostřed přírody. Lákají na výroční koncerty v Praze a Brně

09.09.2024 08:15 - Jiří V. Matýsek | foto: Agentura David Němeček

Robert Křesťan se s kapelou Druhá tráva pilně chystá na dvě výroční vystoupení v Brně a v Praze. To v jihomoravské metropoli, které se uskuteční 6. prosince v Mahenově divadle, už je vyprodané, o den dříve do Fora Karlín, na největší samostatný koncert v historii nepřehlédnutelné formace, lístky ještě seženete. Posluchači navíc mohou hlasovat o písních, které se v setlistu objeví.

Na těchto dvou speciálních akcích se navíc zvuk souboru rozšíří o hráče na hammondy Jana Kořínka a zpěvačku Kateřinu García. Během večera se k muzikantům připojí také legendární kytarista Michal Pavlíček.

Čekání si fanoušci mohou zkrátit novým videoklipem k české verzi písně Toma Waitse "Hold On", v Křesťanově přetextování nazvané "Zůstaň". Ta se objevila již na desce "Díl první", ale až nyní se dočkala své obrazové podoby. Navíc byla skladba pro potřeby videa natočena znovu živě, venku, v přírodě nedaleko chalupy Roberta Křesťana na Vysočině. Do jednoduchého záznamu se podařilo otisknout pořádnou porci opravdovosti a autenticity, ale i vnitřního skupinového ducha, který z Druhé trávy dokázal vytvořit jeden z nejvýraznějších a žánry překračujících projektů na domácí scéně.

"Nápad s natáčením písně naživo se nám líbil hlavně kvůli autentičnosti. Je pro nás přirozenější hrát na nástroje a zpívat. Jsme muzikanti, ne herci," popisuje bendžista Luboš Malina. Jak to dopadlo, se podívejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY