Giganti taneční scény Faithless míří do Prahy s novou deskou

24.08.2024 17:33 - Tisková zpráva | foto: Faithless

Taneční muziku dělají už skoro třicet let a dostali ji na sportovní stadiony. Jsou to legendy britské elektronické scény, stejně jako Underworld nebo The Chemical Brothers. Vypořádali se s obrovskou ztrátou a začali tvořit nové věci. Teď se Faithless vydávají na velkou šňůru po Evropě a neskutečný taneční mejdan čeká i Prahu - už 8. prosince 2024 ve Foru Karlín. Vstupenky za 1086 Kč pořídíte od pátku 30. srpna (od 11:00) v sítích Ticketportal a Ticketmaster.

I když Faithless znamená v překladu bez víry, tahle parta rozhodně bez víry není. Po úmrtí frontmana Maxiho Jazze museli Faithless zvážit, jestli je možné bez něj pokračovat. Věřili a věří, že to je nejen možné, ale dokonce nezbytné. Vlna fanouškovské podpory, která se zvedla, byla dechberoucí a všechny přesvědčila, že pokračování v tom, co s Maxim započali, je to, co fanoušci chtějí. A taky je to perfektní možnost, jak uctít Maxiho odkaz.

A proto se chystá nové album a velkolepé turné s názvem "Champion Sound". Po osmi letech se letos Faithless poprvé vydali znovu na pódia a zjistili, že jim to pořád skvěle jde. Neskutečně. I bez Maxiho a hlavně pro Maxiho. Nejnovější singl s příznačným názvem "Find a way" je pocta klasické elektronice. A přestože přesné datum vydání alba kapela ještě neoznámila, před pražským koncertem by se to mělo stát, takže bude ideální příležitostí, jak si nové tracky užít živě.

Faithless jsou a nejspíš navždy budou hybnou silou na taneční scéně, jejich shows jsou bezchybné - hudebně, světelně, produkčně. Jejich muzika je nakažlivá, plná klasického houseu, klavírních smyček a špičkových beatů. To, že se bavíme o absolutní legendě, dokazuje víc než miliarda streamů napříč platformami.

Každý, kdo miluje tanec a ještě netančil na live vystoupení Faithless, vlastně netančil. Každý, kdo někdy na jejich live vystoupení tančil, ví, že musí být 8. prosince ve Foru Karlín a zažít to znovu. Tohle si nemůžete nechat ujít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY