John Wolfhooker se v "Dead Inside" obouvají do oslav smutku a deprese

29.08.2024 12:32 - Hana Bukáčková | foto: Rusty Shepherd

Nápad na nový song vnuknul kapele John Wolfhooker, jak prozradil frontman Martin Čupka, zdánlivě běžný rozhovor: "Po koncertě za mnou přišel jeden z našich fans a řekl mi, že jsme ho víc bavili, když jsme byli depresivní. Chtěl jsem napsat song o tom, že mě nebaví, jak se v našem žánru očekává, že kapely budou tvořit jen ponuré písně. I já s tím totiž při psaní podvědomě bojuji."

Co nová píseň Holoubků, to ode mě letí pochvala. Vždy čekám, co zase vymyslí příště, a oni moje očekávání opět předčí. Stejně jako s "Dead Inside". Jejich píle a muzikantská genialita by zasloužila větší pozornost.

Líbily se mi komentáře pod videem: "Tenhle formát vám sedí jak cyp. Struktura songu boží. Melodicky, rytmicky, kytarově, BLEH ! Máťo si hezky zagrcnul." Nebo: "Máme metalovou kapelu světového formátu, co hravě předčí ve virtuozitě i zvuku celou českou scénu and yet... je bohužel nedoceněná. Ale málem jsem si zlomil vaz hned na první poslech. Perfektní!" A já s fanoušky jen souhlasím!

Na písni se autorsky spolupodílela i Pam Rabbit, která s kapelou v minulosti už nazpívala song "Copycat". Klip vznikl tradičně v režii bubeníka Adriana Janečka, nasnímal ho Rusty Shepherd. Kdo se chce podívat pod pokličku jeho tvorby, může využít i sérii blogů na YouTube kanálu kapely. I když se vizuál může zdát jednoduchý, natáčel se nejspíš na tramvajové vozovně, bohatě stačí. Je plný hraní si s úhly a grafiky s retro závanem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY