Katy Perry si v klipu "Lifetimes" užívá krásy španělských ostrovů. Ochránce přírody ale pobouřila

16.08.2024 09:00 - Josef Martínek | foto: Capitol Records

Když první singl z nové studiovky ani pořádně nezašumí a hned následuje druhá ochutnávka, obvykle to značí snahu o urychlený reparát. Přesně to se stalo Katy Perry - červencový "Woman's World" hitparádami opravdu nezatřásl. Šedesáté třetí místo v USA nebo čtyřicátou sedmou příčku v Británii museli v Capitol Records zákonitě vyhodnotit jako zklamání: vždyť dekádu nazpět chrlila zpěvačka jeden hit za druhým.

A tak po pouhém měsíci přichází novinka "Lifetimes". Na pronikavý úspěch to zatím podle čísel sledovanosti v prvních dnech opět nevypadá, nicméně po bezradnosti předchozího kousku, dovršené ne zrovna vkusným videoklipem, nám Perry v dalším vzorku ze zářijového alba "143" ukazuje přece jen lepší hudební tvář.

Písnička v produkci Dr. Lukea a Vaughna Olivera nás svým devadesátkovým tanečním zvukem zve do klubu. A i když se rozhodně nejedná o nijak přelomovou pecku, jako nenáročná letní záležitost v zásadně funguje - a to i přesto, že se člověk těžko zbavuje dojmu, že poslouchá spíše song libovolného DJe s hostující slavnou vokalistkou.

Klip si kalifornská popová hvězda zaletěla natočit do Španělska, přesněji na Baleárské ostrovy. A servíruje v něm prázdninovou pohodu se vším všudy - chybět nemůže plavba na lodi, motorkářská projížďka, obří paella, lízání zmrzliny, křepčení na pláži ani pořádně rozjetá klubová party.

Fanoušci mohou být spokojeni, ovšem Ministerstvo životního prostředí Baleárských ostrovů už méně. Ukázalo se totiž, že vedle Ibizy či Formentery natáčel zpěvaččin tým také v dunách malinkého ostrůvku S'Espalmador, spadajícího do chráněné přírodní rezervace, pro což údajně neměl povolení. A další kauza je na světě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY