krvavý prapor a vychází vstříc svým oponentům - musicserver.cz">

Marilyn Manson v "Raise the Red Flag" zvedá krvavý prapor a vychází vstříc svým oponentům

17.08.2024 09:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Uplynul pouhý týden od napjatě vyhlíženého singlu "As Sick As The Secrets Within" a kontroverzní Marilyn Manson se poněkud překvapivě vrací s další čerstvou skladbou. "Raise the Red Flag" i tentokrát doprovází videoklip. A nutno konstatovat, že obě novinky zachycují zpěváka ve velice dobré formě. Stále ale visí otazníky nad tím, zda očekávat celé album - a pokud ano, kdy vyjde.

Už od prvního verše písně ve středním tempu, zašpiněné typicky industriálními kytarami, se noříme do charakteristicky zvrácené mansonovské atmosféry. "Tvůj pitevní stůl je připraven," zpívá se tu. Později zpěvák konstatuje, že "je čas smýt terč ze svých zad", i to, že je mu "úplně u pr*ele, že se dotyčný omlouvá". Těžko v textu nevidět mansonovské zpodobnění - ano, včetně krvavého praporu a psů trhajících tělo, mimo jiných chuťovek - odpovědi všem těm, kteří se muzikanta pokusili umlčet. Ten, ačkoliv stárne, má pořád velké charisma, které se do jeho hudby velmi přirozeně přenáší.

Doprovodné video v zásadě zaznamenává interpretaci písně ve studiu, v plné kráse ale máme před sebou Mansonovu současnou kapelu. Ke starým známým patří kytarista Tyler Bates a bubeník Gil Sharone, k nováčkům naopak kytaristka Reba Meyers a basák Piggy D., který hrával s Robem Zombiem. Šlape jim to, mimochodem, výborně.

Se stejnou partou Manson příští rok zamíří také do Evropy. Na 14. února 2025 naplánoval koncert v Brně, který se během pár dnů vyprodal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY