Majerovy brzdové tabulky vydávají koncert ze studia "Úplněk". Shrnují na něm muziku z let 1991 až 2008

22.08.2024 11:18 - Jiří V. Matýsek | foto: Bohdan Holomíček

Legenda české akustické alternativy devadesátých a nultých let, formace s nepřehlédnutelným názvem Majerovy brzdové tabulky, se vrací s albem "Úplněk". Na ploše dvou barevných vinylů na něm shrnuje svou tvorbu z let 1991 až 2008. Podtitul koncert ze studia naznačuje, že skladby muzikanti nahráli živě, bez příkras, tedy v takové podobě, v jaké je mohou posluchači slyšet aktuálně na vystoupeních souboru.

Kapela s nezaměnitelným a okamžitě rozpoznatelným zvukem, oceňovaná nejen publikem, ale i hudebními kritiky, se opět sešla v původní sestavě. Tedy ve stejné jako na pódiích. Hudba v krajině a krajina v hudbě, půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa. To je náplní výběru dvaadvaceti skladeb.

"Jsme v úplňku, jsme úplní. Šest alb a sedmdesát pět písní. Trochu jsme odkvetli, dozráli, je totiž podzim. Jsme ale opět čtyři. Oheň, vzduch, voda a země. Nikdo a nic nechybí. Vybrali jsme si písně, které máme nejraději. Vznikaly v rozpětí let 1991 až 2008. Nahráli jsme je znovu, živě a společně, tak, jak by zněly na koncertě. Děkujeme, že jste nás na našich cestách celou tu dobu provázeli. Těšíme se na příští setkávání," dodávají k dvoualbu muzikanti. Nahrávka vznikla v lednu 2024 ve studiu Soundevice pod zvukovým vedením Adama Pakosty.

Křty se uskuteční 18. října v Brně v prostoru Leitnerka a 22. října v Malostranské besedě v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY