Posthardcoreoví Drom se v singlu "Pustina" noří do hluboké a drásavé temnoty

24.08.2024 12:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Kabinet Records

Už začátkem září se s novou deskou "Pustina" znovu přihlásí o slovo liberečtí posthardcoreoví Drom. Od vydání silného a oceňovaného alba "Tady Bůh není" uplynulo už šest let, které formace vyplnila trojicí splitů - s BBYB, Blues For The Redsun a Tengri. Dlouhohrající deska proto představuje napjatě vyhlížený comeback. A jak prozrazuje druhý zveřejněný singl, titulní skladba z kolekce, která vyjde 6. září pod labelem Kabinet Records, můžeme očekávat i jisté zvukové posuny.

"Pustina" totiž muzikanty zavádí do ještě hlubší temnoty, přičemž příklon k post metalu a hutně bahnitému sludge nelze přeslechnout. Zvolená forma podtrhuje až drásavou bezútěšnost, těžké kytarové riffy posluchače stahují a svírají, pomyslnou korunu povedené písni nasazuje rozervaný vokál. Singl, který je, mimochodem, nejkratší položkou alba, seká do živého od začátku do konce.

Druhá řadová nahrávka Drom vznikla ve studiu Golden Hive, o design jejího obalu se postaralo grafické studio Horylesy. Novinka bude k dispozici digitálně a na oranžovém dvanáctipalcovém vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY