Thrasheři Faüst se vracejí s hororovou groteskou o démonické babici "Where Nightmares Reign Supreme"

12.08.2024 13:48 - Jiří V. Matýsek | foto: Obscene Extreme

Divoká thrashmetalová čtyřka Faüst, která první desku vydala ještě jako Cold Blooded Fish, se po dvou letech od solidně nářezové kolekce "Tinnitus Inquisition" znovu hlásí o slovo. A jak napovídá čerstvá skladba "Where Nightmares Reign Supreme", na tempu a divokosti nehodlá nikterak polevovat. S vydáním celého alba kapela počítá na listopad tohoto roku.

"Nahrávali jsme na jaře 2024 v pražském Golden Hive studiu u Amáka Goldena. Díky tomu je na desce cítit velký posun, protože to tlačí jak hovado, takže jsme nadmíru spokojeni a rádi bychom s ním spolupracovali v budoucnu znovu," nechal se za formaci slyšet kytarista a vokalista Kryštof Eichler.

"Where Nightmares Reign Supreme" mu dává za pravdu - skladba chytne za pačesy a nepustí. Starosvětské pojetí, které nehledí vlevo ani vpravo a seká riffy i naštvaný vokál, skupině sluší. Textově se tentokrát muzikanti noří do čistě hororové tematiky, ostatně pozadí na fotkách jim tvoří ikonické pardubické krematorium, tedy dějiště domácí filmové klasiky "Spalovač mrtvol". Nicméně i v hororové grotesknosti se dají vyčíst typicky thrashová rýpnutí do společnosti, jakkoliv muzikanti spíše ukazují na další ze skladeb coby tu kritičtější.

"Tenhle první singl je spíš taková hororová fantazie, která mě jednou napadla," popisuje Eichler. "Vypráví o hnusný, démonský bábě, která terorizuje obyvatele jedné zapadlé vesničky tím, že si je nejdřív svolá na polívku z kotlíku, ale pak se ukáže, že je plný krve, kostí a smrti a ona je do něj hodí a přemění je na démony, který jí potom slouží."

Mezi další plány Faüst patří natočení videoklipu a příprava na podzimní křest alba. A pomalu se rodí také plány na turné, které by mělo zamířit mimo českou kotlinu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY