Erotické dusno mezi Charli XCX a Billie Eilish v "Guess" vzbudilo kontroverzi

08.08.2024 13:27 - Simona Knotková | foto: Terrence O'Connor

Brat summer a krasojízda Charli XCX nekončí! Poté, co si naposledy přizvala Lorde do remixu skladby "Girl, So Confusing", vytáhla další popové eso: bonusový song "Guess" okořenila Billie Eilish. A je to pořádně štiplavé chilli.

Dunivý klubový banger, ve kterém Charli nechává posluchače hádat barvu svých kalhotek, je pikantní už ve své původní verzi. Ta s Billie Eilish a videoklip plný prádla, potu a odhalené kůže posunuly erotické dusno ještě do vyššího levelu. A neobešlo se to bez kontroverze.

Slova písně "I wanna try it, bite it, lick it, spit it, pull it to the side and get all up in it. Kiss it, ride it, can I fit it? Charli likes boys, but she knows I'd hit it" z úst Eilish zní podle některých uživatelů sociálních sítí jako od sexuálního predátora. Zpěvačka prý navíc uplatňuje takzvaný queerbaiting (předstírané sympatie ke stejnému pohlaví za účelem finančního profitu, poznámka autorky) a ženy redukuje na pouhé sexuální objekty.

Připomeňme, že podobné obvinění padlo na interpretku už v roce 2021, kdy se tulila k dívkám ve videoklipu "Lost Cause". Muzikantka se přitom na konci loňského roku svěřila s tím, že ji kromě mužů přitahují i ženy.

Na její obranu přišel starší bratr Finneas, který autorovi jednoho z kritizujících příspěvků v komentáři vzkázal: "Fakt zajímavej úhel pohledu, ty šašku. Rok jsem musel sledovat, jak celý internet napadal mou sestru kvůli queerbaitingu, zatímco ve skutečnosti jste ji všichni donutili, aby se onálepkovala a 'vyoutovala'."

Jaká další hvězdná spolupráce v rámci alba "Brat" nás asi čeká? Že by třeba Taylor Swift v remixové "Sympathy Is A Knife"...?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY